29 / 04 / 2024

möbleli ne demektir

möbleli ne demektir

Genellikle kiralık evler için kullanılan bir terim olan möbleli ne demektir, detayları haberimizde...

Müşahit ne demek? Müşahit nasıl olunur? Sandık görevlisi nasıl olunur?

Seçimlerde müşahit nasıl olunur? Müşahit ne demektir? İşte detaylar!

Çıplak mülkiyet ne demektir?

Çıplak mülkiyet, emlak terimlerinden biridir. Peki çıplak mülkiyet nedir, ne anlama gelmektedir? İşte detaylar!

Atiye bırakmak ne demektir?

Dava atiye bırakıldığı zaman, Mahkeme davayı müracaata bırakıyor ve yenileme hakkının kullanılmadığı takdirde dava açılmamış kabul ediliyor. Peki, hukukta atiye bırakmak ne demektir? İşte yanıtı...

İrtifaklı tapu ne demektir?

Satışa konu olan yapılar irtifaklı tapu olabiliyor. Peki kat irtifaklı tapu ne demektir? İrtifaklı tapu neden kat mülkiyetine çevrilemez? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar..

İmarda emsal ne demektir?

Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS) olarak da bilinen emsal değerleri, yeni inşa edilecek bir yapının inşaat alanına ilişkin birtakım bilgiler veriyor. Peki imarda emsal ne demektir?

Arsa tapulu ev ne demektir?

Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine göre irtifak hakları kurulabiliyor. Bu aşamada karşımıza arsa tapulu evler çıkıyor. Peki, arsa tapulu ev ne demektir?

Karkas ne demektir?

İtalyanca’da Carcassa kelimesinden gelen ve inşaat terimi olarak karşımıza çıkan karkas ne demektir? Çelik Karkas ne demektir? Çelik karkas çeşitleri nelerdir? Ahşap karkas yapı sistemi ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?

Ticari arsa ne demektir?: Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak karşımıza çıkıyor. Yatırım açısından ticari arsanın nerede olduğu; konumu önem teşkil ediyor...

İmarsız arsa ne demektir?

İmarda arsa, üstüne bina yapılabilir, tarım yapılmayan, parsellenmiş, belediye sınırları içinde kalan toprak parçasına deniyor. Peki imarı olmayan arsa olur mu? İmarsız arsa ne demektir?

Temlik ne demektir?

Gayrimenkul hukuku terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temlik ne demektir? Alacağın temliki ne demektir? Rızai Temlik ne demektir? Kanuni Temlik ne demektir? Kazai Temlik ne demektir?

Temerrüt ne demektir?

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak "gecikme" ve "direnme" gibi anlamları ifade ediyor. Peki, Temerrüt ne demektir? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Mülga ne demektir?

Mülga, hukuk terimleri arasında yer alıyor. Kanun, yasa, yönetmelik ve tebliğlerde sık sık karşımıza çıkan mülga ne demektir? Mülga kanun ne demektir? Mülga madde ne demektir?

Muris ne demektir?

Bir kimsenin ölümü ile, ona ait para, mal, mülk gibi maddi varlıkların o kişinin yasal mirasçılarına geçmesi miras olarak nitelendiriliyor. Peki miras hukukunda muris kimdir? Muris ne demektir? İşte yanıtı..

möbleli ne demektir Haberi

möbleli ne demektir

Möbleli ne demektir?

Möbleli sözcüğü, genellikle kiralık evler için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Peki, möbleli ne demektir sorusunun yanıtı ise; möbleli dayalı, döşeli, mobilyalı anlamına geliyor.


Möbleli ne demektir?

Möbleli terimin ifade ettiği tam karşılığı; içerisinde eşyası hazır bulunan ev şeklindedir.



Işıl Seren...