07 / 05 / 2024

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm zirvesi başlıyor

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm zirvesi başlıyor

Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile Cnbc-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ilki Adana'da gerçekleştiriliyor.

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

Alya 4 Mevsim ön talep topluyor! Yeni proje!

Modern şehircilik çizgisinde, güvenilir ve örnek alınan şirket vizyonuyla yatırımlarına hız kesmede devam eden BOSS4 Gayrimenkul’ün yeni projesi Alya 4 Mevsim’de ön talep toplanıyor.

Azerbaycan işgalden kurtulan bölgeleri yeniden imar edecek! 

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda modern şehircilik ilkelerini temel alarak yeniden imar edecek. 

Terme'de 20 yıllık siteleşme ve kat sorunu çözüldü!

Samsun Terme'de modern şehircilik için gereken adımlar hayata geçiriliyor. İlçede, yaklaşık 20 yıldır çözülmesi planlanan siteleşme ve kat sorunu çözüldü.

Şırnak'ı modern bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şırnak'ı alt ve üst yapı, sosyal donatı alanlarıyla modern bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Hatay Samandağ'a üst yapı yatırımı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde HBB ekipleri modern şehircilik anlayışına uygun olarak çalışmalarına devam ediyor.

Kastamonu'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Göreve geldiği günden itibaren tarihi, kültürel ve modern şehircilik projeleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa modern konutlarıyla kabuk değiştiriyor!

Sanayinin başkentlerinden Bursa, son yıllarda modern şehircilik yolunda attığı adımlarla öne çıkıyor. Kentin batısında markalı konut, ofis ve AVM projeleri yükselirken, kentin doğusu da yerel yönetimlerin öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle kabuk değiştiriyor.

Modern şehircilik yatay mimariye bağlı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl yapılan konut konferansında müteahhitler için çizdiği yatay bina konsepti karşılık bulmaya başladı.

Büyükçekmece Belediyesi bina cephelerini yeniliyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda harekete geçen Kentsel Tasarım Müdürlüğü, ilçe genelindeki iş yeri tabelaları ve dış cepheleri modern şehircilik estetiğine uygun olarak yeniden tasarlıyor.

Kentsel dönüşümle modern yaşam alanları oluşturuluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugüne kadar hiçbir hükümetin gündeme getiremediği kentsel dönüşümü başlattık. Şehirlerimizin çehresini değiştirerek, vatandaşımızın modern yaşam alanlarına kavuşmasını sağladık." dedi.

Gümüşhane Köse yeniden imar ediliyor!

Modern Şehircilik anlayışı ile yola çıkan Köse Belediyesi öncelikleri arasına koyduğu şehir imar planlarının genişletilerek yapılması işinin son çalışmaları bitirilmek üzere.

Bandırma'da konut açığı sorunu yaşanıyor!

Düzenli ve modern şehircilik için yüksek katlı binalara yönelmek gerektiğini savunan Akgün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Galip Akgün, "Büyümeyi dikey yaparsanız tarımsal arazilerinizi daraltmamış olursunuz" dedi.

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm zirvesi başlıyor Haberi

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm zirvesi başlıyor

Rönesans Holding ana sponsorluğu ve Emlak GYO'nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile Cnbc-e işbirliğinde düzenlenen "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin ilki Adana'da gerçekleştiriliyor. 

Konferansın diğer ayakları ise Bursa, Antalya ve İstanbul'da yapılacak. 26 Şubat'ta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün açılışını yapacağı konferansın diğer konuşmacıları ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rönesans GY Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve TOKİ Başkanı Ergün Turan'dan oluşuyor. Türkiye'de son yıllarda hızla sayıları artan büyüyen "kentsel dönüşüm" projelerinin, özellikle de Adana'nın dönüşümünün konu olacağı zirve, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde gerçekleşiyor. 


"ŞEHİRLERİN YENİ YÜZÜNÜ KEŞFEDİYORUZ" 

Zirve, inşaat firmaları, müteahhit ve mimarlar gibi sektörün önemli isimlerin yanı sıra ulusal ve yerel hükümet yetkilileri, kamu, iş dünyası, medya ve fikir önderlerinin de biraraya geldiği...