02 / 05 / 2024

moğolistan biyolojik atıksu tesisi

moğolistan biyolojik atıksu tesisi

Başkent Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması için AB standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisini bir Türk firması inşa ediyor.

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Eğil'de hayata geçirdiği Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı tamamlandı

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona gelindi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün, Dicle Havzası’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarını yürüttüğü Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi gelecek ay işletmeye alınıyor.

Çanakkale Çan Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi açıldı!

Çanakkale'nin Çan İlçesinde, 15 Milyonluk değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi törenle hizmete girdi.

Çanakkale Çan Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 15 milyon değerindeki Çan Belediyesi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yatırımları faaliyete geçiyor.

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Eğil Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Eğil Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kasım ayından itibaren hizmet vermeye başlayacak olan tesisle, Dicle Havzası’ndaki su kirliliği tamamen ortadan kalkacak.

Tekirdağ Altınova Atıksu Terfi Merkezi inşaatında son durum!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İkinci ileri biyolojik atıksu arıtma tesisimizi de önümüzdeki aylarda İstanbul yolu üzerindeki TOKİ civarına yapacağız. Yenice tarafından gelen tüm kanalizasyonu orada arıtacağız" dedi.

HNC İnşaat, Moğolistan’da atıksu arıtma tesisi inşa edecek!

Başkent Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması için AB standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisini bir Türk firması inşa ediyor.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Gölbaşı Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin ÇED toplantısı 30 Mart'ta!

Ankara Gölbaşı İlçesi'nde yer alan Gölbaşı Merkez Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 30 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı sürüyor!

İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’ni azot fosfor giderimi yaparak ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projenin inşaatını sürdürüyor.

Kandıra Sucuali’ye İSU’dan atıksu yatırımı!

İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra Sucuali Grubu Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Hattı İnşaatı yapımına ilişkin ihale açtı.

Kullar Atıksu Arıtma Tesisi için ilk kazma vuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Başiskele Kullar Atıksu Arıtma Tesisi’ni azot fosfor giderimi yapacak ve ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi haline getirecek projeye başladı...

moğolistan biyolojik atıksu tesisi Haberi

moğolistan biyolojik atıksu tesisi

Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator'un içinden geçen Tuul nehrinin korunması, Avrupa Birliği  (AB) standartlarında projelendirilen, biyolojik atıksu tesisiyle sağlanacak.


Günlük 20 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisi Moğolistan'ın iklim şartları nedeniyle üzeri kapalı olarak inşa ediliyor.


Yaklaşık yüzde 70'i tamamlanan tesisin kapalı havuzlarında koku yayılmasını önlemek için ülkede ilk kez filtre ve havalandırma sistemleri kulanılıyor.


AB standartlarında projelendirilen ve imalatı yapılan arıtma tesisi, her iklim şartında verimli çalışma için ısıtma sistemleriyle donatıldı. Tesiste çıkan atıklardan biyogaz üretilecek ve tesisin kullandığı enerjinin bir kısmı üretilen biyogazdan elde edilecek.


Bir Türk firması olan HNC İnşaat Şirketi tarafından yapılan arıtma tesisinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


Firma Müdürü Hüseyin Öztürk, modern bir altyapı ve çevreci gelecek vizyonuna sahip projenin Moğolistan'da örnek olacağını söyledi.


Öztürk, Moğolistan İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Kalkınma...