06 / 05 / 2024

Molla Arap Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek

Molla Arap Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Son yıllarda büyük ilerleme kaydeden ve özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi 'nde arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

İstanbul’a gelen her 6 turistin biri Arap!

Geçen yıl 12 milyon yabancı ziyaretçinin geldiği İstanbul’da Arap turistlerin payı yüzde 10’dan 18’e çıktı. Geçen yıl 2.1 milyon Arap İstanbul’u ziyaret etti. Yani her gelen 6 turistin 1’i Arap oldu

9. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Zirvesi 17-19 Nisan'da!

Türkiye'nin tek satış odaklı alıcı ve satıcıyı bir araya getiren B2B görüşmelerin yer aldığı, 9.Gayrimenkul Fuarı ve Arap Zirvesi CNN TÜRK’ ten Sayın Cem Seymen’in moderatörlüğünde 17-19 Nisan'da gerçekleşecek..

1976 yılında troleybüsler trafiği arap saçına döndürüyormuş!

1976 yılında troleybüslerin arızalanması trafiği arap saçına döndürüyormuş. Havai hatların eksikliği ve İstanbul şoförlerinin troleybüslere geçiş önceliği tanımaması yüzünden meydana gelen kontaklar yolların tıkınmasına neden olmaktaymış.

Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu ne için kuruldu?

Tüketici Hukuku Enstitüsü Genel Başkanı avukat Hakan Tokbaş mağduriyetlerin ve şikayetlerin artmasına üzerine enstitü olarak "Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu" kurduklarını ifade etti...

Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu kuruldu!

TÜRKİYE'DE gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Arapların mağduriyet ve şikayetlerinin artması üzerine "Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu" (ARIC) kuruldu...

Birleşik Arap Emirlikleri 4 nükleer santral inşa edecek!

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nin (BAE) 2020 yılına kadar, 4 nükleer santral inşa etmeyi hedeflediği bildirildi. BAE Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Muhammed ibrahim El-Hamadi, başkent Abu Dabi'de düzenlenen "10. Arap Enerji Konferansı"nda konuştu...

Yalova'ya 22 Arap Köyü, Sapphire'in karşısına plaza!

Arap fonları Yalova ve İstanbul'da 3 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyor. Merosa'nın Başkanı Katipoğlu, "Yalova'ya 22 Arap Köyü kuruyoruz. Levent'te Sapphire'in karşısına da plaza yapacağız" dedi.

Emin Ucuz: Arap ülkeleri ile ihracat artacak!

TÜRKİYE ve Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacminin artırılması için 20'ye yakın ülkeden 500 iş insanının bir araya geldiği Türk Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi'nde Türk Arap İş Adamları Derneği Genel Başkanı Emin Ucuz konuştu...

Küba'da yapılacak camiinin arazisi belli oldu!

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.

9. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi 17 Nisan'da!

9.Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi ile eş zamanlı olarak, 17-19 Nisan 2015 tarihleri arasında Hilton Convention Center'da gerçekleşecek. Özellikle Körfez Ülkelerinden katılım gerçekleşecek.

Molla Arap Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Molla Arap Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, 16'ncı yüzyıl Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen "Molla Arap Camii"ni restore etmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ön protokol imzalandığını söyledi. Çiçek'in daveti üzerine ilçeye gelen Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Molla Arap Camii'nde incelemelerde bulunduktan sonra söz konusu eserin tekrar ayağa kaldırılması amacıyla Tire Belediye Başkanı Çiçek ile anlaşma imzaladı.


Belediye meclisi onaylayacak

Belediye Meclisi'ne onaylanması için sunulacak olan ön protokol, meclisten vize aldığı takdirde çalışmalara hemen başlanacak. Tire'ye güzel ve ihtişamlı eserleri yeniden kazandırmak, kentin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Çiçek, "Molla Arap Camii'ni Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Tire Belediyesi olarak elbirliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız. Kısa sürede...