29 / 04 / 2024

moodys enflasyon

moodys enflasyon

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki enflasyonist baskının beklenenden daha fazla süreceği açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 2022 enflasyon raporunu açıkladı.

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon haziran ayında yüzde 1,13 artarken, yıllık bazda yüzde 12,62 oldu. Enflasyon haziranda yüzde 1,13 artarken, yıllık bazda yüzde 12,62 oldu.

AA Finans'ın haziran ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi' sonuçlandı!

Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 0,70 artmasını bekliyor.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 0,1'e indi!

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin gevşemeye başladığı mayıs ayında yüzde 0,1'e geriledi.

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon mayıs ayında yüzde 1,36 artarken, yıllık bazda yüzde 11,39 oldu.

TCMB: Mayıs ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'nde, "Mayıs ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürmüş, beklentiler tüm vadelerde düşüş kaydetmiştir." denildi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon 0,1'e geriledi!

Avro Bölgesi'nde nisan ayında yüzde 0,3 olan yıllık enflasyon, mayısta yüzde 0,1'e indi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi!

Merkez Bankası'nın mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 9.38 olarak açıklandı. Bir önceki ay beklenti yüzde 9.76 düzeyindeydi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 6.93 TL iken, bu anket döneminde 7.02 TL'ye yükseldi.

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon nisan ayında yüzde 0,85 artarken, yıllık bazda yüzde 10,94 oldu.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan’da ne kadar oldu?

Enflasyon oranlarında yaşanan artışa rağmen enflasyon endeksli konut kredisi faizleri Nisan ayında düştü. Faiz oranları ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon mart ayında yüzde 0,57 artarken, yıllık bazda yüzde 11,86 oldu.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi mantıklı mı?

Ziraat Bankası Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ürünü faizleri ne kadar? Enflasyon endeksli konut kredisi kullanmak mantıklı mı?

moodys enflasyon Haberi

moodys enflasyon

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 46,44'e yükseldi. Cari açık tahmini 27,5 milyar dolara çıkarken, katılımcılar doların yıl sonunda 16,85, bir yıl sonra ise 17,84 lira olacağı tahmininde bulundu.

GIDA VE AKARYAKIT FİYATLARINDAKİ BASKI BEKLENENDEN UZUN OLACAK

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel enflasyonun 2022'de yüksek kalmasının, 2023'ün ikinci yarısında ise ılımlı hale gelmesinin beklendiğini bildirdi. Bu da gıda ve akaryakıt fiyatlarında beklenen indirimler için daha bir yıldan fazla beklememiz gerektiği anlamına geliyor.

Moody's'ten yapılan açıklamada, artan gıda ve yakıt fiyatları ile Rusya-Ukrayna savaşıyla şiddetlenen tedarik zinciri kesintilerinin etkisiyle enflasyonist baskıların daha belirgin olacağı ve beklenenden daha uzun süreceği belirtildi.

2023'ÜN İKİNCİ YARISI BEKLENECEK

Gelişmiş ekonomilerde artan işgücü maliyetlerinin ve yükselen enflasyon beklentilerinin riskleri...