02 / 05 / 2024

Moodys notları

Moodys notları

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

Moody's : Alman bankacılık sisteminin görünümü negatif!

Moody's yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nde uygulanan yeni bankacılık sisteminin Alman bankacılık sektörünün faaliyet ortamı üzerinde etkisini gösterdiğini belirterek, Alman bankacılık sisteminin 12-18 aylık görünümünün negatif olduğunu bildirdi.

Moody's: 2015'te küresel büyümede kayda değer bir gelişme olmaz!

Çin'deki yavaşlama ve Euro Bölgesi, Brezilya ve Güney Afrika'daki yapısal engellerin ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilediği bildirilen açıklamada, G-20 ülkelerinin 2015 ve 2016 yılında yüzde 3 civarında büyüme kaydetmesinin beklendiği aktarıldı.

Moody's: Türkiye'nin güçlü mali tamponları var!

Türkiye ekonomisinin değişen küresel ekonomik koşullara karşın bir takım güçlü yanları olduğunu anlatan Banerji, Türkiye'nin düşük kamu borcu ve ılımlı kamu borçlanma ihtiyacı açısından güçlü mali tamponları olduğunu belirtti...

Moody's, Mısır'ın not görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Moody's açıklamasında, karara gerekçe olarak politik ve güvenlik konusundaki istikrar, mali konsolidasyon konusunda hükümet girişimleri, makroekonomik istikrarda gelişme ve dışarıdan gelen güçlü desteğin etkili olması gösterildi.

Moody's Brezilya'nın notunu düşürdü!

Açıklamada, "Brezilya'nın ekonomisindeki büyümede azalmanın devam etmesi, yakın vadede potansiyel büyüme oranlarına geri dönülmesi için çok az işaret sağlıyor. Piyasa algısının bozulması ise sabit sermaye birikimini etkiliyor" ifadeleri kullanıldı.

Moodys Arjantin'in not görünümünü negatife çekti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: " Arjantin'in negatif not görünümü, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıtıyor "

Carrefour artık Pepsi ve Lay's cips ürünlerini satmayacak! Fazla zam yaptınız!

Carrefour, fiyat artışlarından dolayı PepsiCo ürünlerini satmayacağını duyurdu. Şirket, PepsiCo ürünlerin bulunduğu raflara ise "Kabul edilemez fiyat artışları nedeniyle bu markayı artık satmıyoruz" notları astı. 

Fatih 1/5000 imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Fatih ilçesi, Plan Notlarının I-Plan Genel Hükümleri Başlığına yeni maddenin (I-29) eklenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Bakan Derya Yanık açıkladı! Notlarını gösterene 13.604 TL destek verilecek!

Başarılı öğrencilerimize teşvik ödemeleri yapılacak! Başarı Teşvik Programı kapsamında, 5, 6, 7, 8. sınıf ile lise ve üniversite öğrencilerine ödemeler yapılacak. Bakan Derya Yanık, program hakkında detaylı bilgi vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını destekledi.

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Dev banka altın için uyardı! 8 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor! Kritik not bir kenara yazın

Geçtiğimiz haftadan itibaren düşüş gösteren ons altında bugün yükseliş meydana geldi. Ons altın dün 1615 dolardan 1675 dolara kadar çıktı. Dev banka BofA yatırımcıları uyararak altın ile ilgili kritik notları açıkladı.

Zeytinburnu 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeytinburnu ilçesi, 1/5000 ölçekli Genel Plan Notlarına ait 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Plan Değişikliğine itiraz sonucu onaylanan 20.02.2022 tasdik tarihli plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sancaktepe 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Plan Notlarının A-17 Maddesine ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Vakıf GYO'nun kredi derecelendirme notları belli oldu!

Vakıf GYO'nun Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu BB, Uzun Vadeli Ulusal Notu AAA, Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu ve Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para B olarak belirlendi.

Zeytinburnu 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıda!

Zeytinburnu ilçesi genel plan notlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı, Plan Notu değişikliği askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Genel Plan Notlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları İBB'den onay bekliyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı 12 alt bölgeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili plan notları ve tasarım kodu kitapçıkları İBB'den onay bekliyor.

Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'nin imar planları kabul edildi!

Beylikdüzü Belediyesi tarafından Gürpınar Mahallesi için meclis gündemine sunduğu imar planı notları oy çoğunluğu ile kabul edildi. 

Moodys notları Haberi

Moodys notları


Rusya'nın kredi notunu geçen hafta Baa2'den Baa3'e düşüren uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, bugün de Rus şirketlerin notunu düşürdü.


Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor. 


Gazprom'un yabancı para cinsinden notu Baa3'den Baa2'ye düşürülürken, yerel para cinsinden notu Baa1'den Baa2'ye düşürüldü.




Moody's geçen hafta yaptığı açıklamada "çöp" (yatırım yapılmayan ülke) olarak tanımlanan sınırın bir üst seviyesine indirmişti.


Rusya, 1998 krizinden bu yana en düşük yatırım yapılabilir ülke reytingine gerilemiş oldu.


Rusya'nın izlemeye alındığını açıklayan kuruluş, notun bir kez daha düşebileceği uyarısında bulundu.


Standard & Poor's'un da Rusya'nın yatırım notu ile ilgili ay sonunda yeni karar açıklaması...