28 / 04 / 2024

Moodys rusya notu

Moodys rusya notu

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

Moody's'ten Rusya'ya not indirimi!

Moody's'ten yapılan açıklamada, notun düşürülmesine en temel gerekçe olarak petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş ve döviz kuru şokunun, ülkenin hali hazırdaki düşük büyümesini orta vadede daha da zayıflatacağı gösterildi.

Moody's'ten Rusya ve Türkiye'nin kredi notu açıklaması!

Moody's, Rusya ve Türkiye'nin kredi notuna yönelik açıklama yaptı. Rusya ve Türkiye'nin farklı emtia döngüsüne maruz kalmalarına rağmen ortak büyüme zorlukları ile karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Moody's Rusya'nın notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya'nın not görünümünü değiştirdi. Moody’s, “Ba1” olan kredi notunu teyit ederken, notu negatiften durağana yükseltti.

SP Rusya'nın kredi notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Rusya’nın kredi notu görünümünü “negatiften” “durağana” yükselttiğini açıkladı.

Rusya'nın kredi notu değişmedi!

S&P'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kredi notu ve görünümünün "BBB-" olarak korunduğu bildirildi. Bu karara gerekçe olarak, ülkenin güçlü net dış varlık pozisyonu ve düşük kamu borcu gösterildi.

Moodys: Enflasyon notu bozabilir!

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye ve Rusya’nın yüksek enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, bu durumun kredi notu üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi. Moody’s’in Rusya’nın notunu düşürmesi bekleniyor.

Rixos Rusya’da ilk otelini açıyor!

Lüks otelciliğin en önemli markalarından Rixos, Rusya’daki ilk otelini Soçi’de açmaya hazırlanıyor. 2014 Kış Olimpiyatları öncesi hizmete girecek olan Krasnaya Polyana Sochi, Rixos’un Rusya’daki ilk oteli olacak...

Rusya'nın başkenti Moskova'da ters ev inşa edildi!

Rusya' nın başkenti Moskova' da sergilenen çatısı zemin, zemini tavan olan " ters ev " e gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla karşılaşıyor...

Şişecam ve Paşabahçe, Rusya'daki ortağı için kredi garantörü oldu!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş ile Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklığı OOO Posuda şirketinin HSBC Bank (RR) LLC'den aldığı kredi için garantör olduğunu açıkladı...

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Ceyda Erem; Avrupa, Çin ve Rusya’ya odaklanacağız!

Ceyda Erem, geçen yıl Evteks ’e gelip tanıtım yapan Heimtextil ’e aynı yoldan yanıt verdi. Frankfurt’ta toplantı yapan Erem; Avrupa, Çin ve Rusya’ya odaklanacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin "BBB-" olan notu etkilenmedi!

Türkiye'nin " BBB- " olan notu etkilenmedi. Fitch, son gelişmelerin Türkiye'nin "BBB-" olan notunu etkilemediğini ve makroekonomik görünüm üzerinde kayda değer olumsuz bir etkisinin olmadığını bildirdi...

Rusya daki hal krizini Türk işadamları çözecek!

Rusya' daki tek Türk hali olan FortRostov, Moskova' da yapılacak yeni hal için Yenigün İnşaat' la konsorsiyuma gidiyor. Firmalar, Putin'in resmi temsilcisinden şimdiden onay aldı....

Güriş, Beyaz Rusya'da santral yatırımı yapacak!

Güriş, 2012'de enerjide 2 satın alma yapmıştı. Bu yıl 5 satın alma daha yaptı. Ayrıca Rusya'da Avraziya isimli bir gayrimenkul şirketi aldı. Beyaz Rusya'da santral yatırımı yapacak. Şu sıralar ölçümler yapılıyor...

Moodys rusya notu Haberi

Moodys rusya notu


Rusya'nın kredi notunu geçen hafta Baa2'den Baa3'e düşüren uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's, bugün de Rus şirketlerin notunu düşürdü.


Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor. 


Gazprom'un yabancı para cinsinden notu Baa3'den Baa2'ye düşürülürken, yerel para cinsinden notu Baa1'den Baa2'ye düşürüldü.




Moody's geçen hafta yaptığı açıklamada "çöp" (yatırım yapılmayan ülke) olarak tanımlanan sınırın bir üst seviyesine indirmişti.


Rusya, 1998 krizinden bu yana en düşük yatırım yapılabilir ülke reytingine gerilemiş oldu.


Rusya'nın izlemeye alındığını açıklayan kuruluş, notun bir kez daha düşebileceği uyarısında bulundu.


Standard & Poor's'un da Rusya'nın yatırım notu ile ilgili ay sonunda yeni karar açıklaması...