02 / 05 / 2024

Moodys türkiye kararı

Moodys türkiye kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, kuruluşun Türkiye analistinin artık Avrupa Birliği (AB) dışından raporlama yapacağını gerekçe göstererek, 2017 yılına ilişkin kredi derecelendirme takviminde Türkiye'nin potansiyel değerlendirme tarihlerine yer verilmediğini açıkladı.

Moody’s'in Türkiye kararı konut kredilerini nasıl etkileyecek?

Türkiye’nin ‘yatırım yapılabilir’ notunu kaybetmesi, kredi ve kredi kartı faizleri üzerinde baskı yaratacak. Finansman maliyeti artan bankalar faizleri artıracak

Fransız devi Türkiye'den ayrılacak mı? Kararını duyurdu

Fransız Schneider Electric Türkiye'deki yatırımlarına devam edecek mi? Merakla beklenen karar açıklandı. İşte tüm detaylar...

JP Morgan’dan tedirgin eden karar! Türkiye’ye yönelik enflasyon beklentisi yükseldi!

ABD merkezli uluslararası finans kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımı kararının ardından Türkiye için hem büyüme hem de enflasyon görünümlerini yukarı yönlü güncelledi.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

İşte Türkiye pazarına giriş yapacak yeni Çinli otomotiv devi!

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticilerinin ilk tercihleri arasında yer alan Türkiye’ye bir dev daha giriş yapıyor. BYD (Build Your Dreams) ve ALJ Türkiye kararı duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

iPhone 14'ü tanıtan Apple'dan şoke eden Türkiye kararı 

Apple iPhone 14'ü sükseli bir şekilde tanıttı ancak aynı zamanda Türkiye'deki müşterilerine de kötü bir haber verdi. Apple birçok kişinin severek kullandığı ve daha uygun fiyatları bazı modellerinin ülkemizde satışını durdurdu.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

Avrupa'da toplatılan Kinder sürpriz yumurtayla ilgili Türkiye'den de karar çıktı! Hemen başlanacak

Kinder sürpriz yumurta ürünlerinde rastlanan Salmonella bakterisi ağrı, ishal, bulantı, kusma gibi belirtilerde ürünleri tüketen çocuklarda kendisini gösteriyor. Kinder sürpriz yumurta Avrupa ülkelerinde toplatıldı. Türkiye de söz konusu ürünlerle ilgili kararını açıkladı. Hemen başlanacak...

Ford'dan kritik Türkiye kararı!

Ford, otomotiv sektörünün elektriğe evrilmesiyle beraber Türkiye’de batarya fabrikası kurma kararı aldığını açıkladı. Fabrikada Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ticari araçlar için batarya üretimi yapılacak.

PlayStation 5 fiyatı ne kadar oldu? Sony’den şoke eden Türkiye kararı

Teknoloji devi Sony, dünyada yaşanan çip krizi ve dolar kuru nedeniyle Türkiye’de satılan PlayStation 5 fiyatlarında ciddi artış yaptı. Satıldığı ilk günden itibaren hatrı sayılır bir satış rakamı elde eden PS5, son zamanlarda çip kriziyle boğuşuyordu…

Moodys türkiye kararı Haberi

Moodys türkiye kararı


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, kuruluşun Türkiye analistinin artık Avrupa Birliği (AB) dışından raporlama yapacağını gerekçe göstererek, 2017 yılına ilişkin kredi derecelendirme takviminde Türkiye'nin potansiyel değerlendirme tarihlerine yer verilmediğini açıkladı.

Moody's'ten yapılan açıklamada karara gerekçe olarak kurumun Türkiye analistinin değiştiği, artık raporların 

AB dışından yazılacağı belirtildi.




Yeni...