07 / 05 / 2024

Mortgage Kanunu erken ödeme cezası

Mortgage Kanunu erken ödeme cezası

Konut finansmanı ile ilgili hükümler Mortgage Kanunu olarak da bilinen Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda bulunuyor. İşte Mortgage Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

ABD'de mortgage faizleri düşerken, başvurularda yükseldi

Amerika'da 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 7,61'e düşerken, mortgage için yapılan başvurularda artış olduğu açıklandı. Mortgage başvuruları ile ilgili haberin ayrıntıları...

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, yüzde 7'nin altına düşerken mortgage başvurularında da artış kaydedildi.

Kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017!

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Kredisini erken ödeyene indirim!

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Yönetmeliklerle birlikte vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer unsurlarında indirim yapılacak.

Konut kredisi borcunu erken ödeyene indirim geliyor!

Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak.

Kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!

Borçlar Kanunu ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenliyor. Kanuna göre, kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. İşte, kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!

Erken tahliyede sözleşme bitene kadar kira ödenmeyecek!

Yeni Türk Borçlar Kanunu'na göre artık kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. Erken tahliyede, süre sonuna kadar kira olmayacak.

Konut kredisi erken nasıl kapatılır?

Mesken sahibi olmak isteyen kimselerin bankalardan kullandıkları konut kredisi ve imzaladıkları konut finansman sözleşmeleri ile ilgili esaslar Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kanunen konut kredisi erken nasıl kapatılır?

Konut kredisi erken ödeme mahkeme kararı!

Bankalar, konut kredisi erken ödeme işlemlerinde, tüketicilerden "erken kapama cezası" talep edebiliyor. Bu ücret mahkeme kararına göre ücreti sabit faizli mortgage kredilerinde talep edilebiliyor.İşte, konut kredisi erken kapama mahkeme kararı!

Konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisi erken ödeme cezası sabit faizli mortgage kredilerinde talep edilebiliyor. Değişken faizli mortgage kredilerinde erken ödeme cezası talep edilemiyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası ne kadar?

Konut kredisinin erken ödeme cezası 2014!

Yeni Tüketici Kanunu ile konut kredisi tüketicileri ceza ödemeden vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabiliyor mu? Konut kredisinin erken ödeme cezası 2014..

Mortgage Kanunu erken ödeme cezası Haberi

Mortgage Kanunu erken ödeme cezası

Mortgage Kanunu!

2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında madde 38'te açıklanan konut finansmanı ile ilgili hükümler Mortgage Kanunu olarak da bilinen Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yer veriliyor. 


5582 sayılı Mortgage Kanunu!

MADDE 12 - 2499 sayılı Kanunun 38 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 38/A, 38/B ve 38/C maddeleri eklenmiştir.


"Konut finansmanı

MADDE 38/A - Konut finansmanı, konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılmasıdır. Bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler de konut finansmanı kapsamındadır.


Konut finansmanı kuruluşları konut finansmanı amacıyla doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankalar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından konut finansmanı faaliyetinde bulunması uygun görülen...