08 / 05 / 2024

Mortgage kreditörü

Mortgage kreditörü

Mortgage kreditörleriyle ilgili yeni bir Fannie Mae araştırması, mortgage bankalarının yüzde 40'ının yapay zekadan yararlandığını ortaya koydu…

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Evergrande kreditörlerle görüşmeleri başlattı!

Çinli Evergrande, kredi temerrütleri konusuna ilişkin  kreditörlerle görüşmelere başladı. Evergrande'nin geçtiğimiz senenin sonlarında ödenemeyen borçları sonrasında yaklaşık 20 milyar dolarlık uluslararası tahvili temerrüde düşmüştü.

2020 konut kredisinde zirve yılı olacak!

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirim kampanyaları, konut sektörüne tarihi rekor kırdırdı. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, “2020, mortgage kullandırımları açısından, tarihte en fazla büyünen yıl olacak” diyor.

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage sistemi krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Doğuş Grubu, 3 banka ile yapılandırma imzası attı!

Kreditör bankalar konsorsiyumunu temsil eden eş lider bankalar ile Doğuş Grubu arasında bir süredir gündemde olan yapılandırma çalışmaları başarıyla tamamlandı...

Yeni robot mortgage kreditörünüzle tanışın!

Mortgage kreditörleriyle ilgili yeni bir Fannie Mae araştırması, mortgage bankalarının yüzde 40'ının yapay zekadan yararlandığını ortaya koydu…

Garanti Mortgage ile ev konut alanlara Bonus'tan ev hediyesi!

Garanti Mortgage'dan minimum 50 bin lira konut kredisi kullananlara Bonus'tan ev hediyesi. Garanti Mortgage Genel Müdürü Atay, "Önümüzdeki dönemde, farklı kampanya ve fırsatlarla ev sahibi olan müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İslami mortgage için çalışmalar hızlandı!

Konut sektöründeki İslami mortgage çalışmalarının hızlanması ve yabancılara KDV istisnası konutta yeni bir satış rekorunun uzak olmayacağı sinyalini verdi.

Mortgage sektörü büyüyecek!

İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu, Türkiye Varlık Fonu ve Catalyst Group, Türkiye'deki mortgage sektörünü geliştirmek için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı.

Mortgage piyasası 1 milyon kişiyi konut alıcısı yaptı!

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, Türkiye’de kişi başı milli gelirin yükselmesiyle ve mortgage piyasasının devreye girmesiyle birlikte Türkiye’de konut alan kitlenin 1 milyonu aştığı söyledi.

Yabancıların yatırımda ilk adresi Türkiye oldu!

15 Temmuz ve tetikçi notçular, Türkiye’ye güveni sarsamadı. Dünyanın dev kreditörleri 1.1 milyar dolarlık yatırımı onayladı. Borsada yabancı alımı arttı, bankalar rahat borçlandı

Gayrimenkulde yeni finansman sistemi: Reverse mortgage!

Reverse mortgage, emekli kesimin daha iyi bir hayat sürmesi amacıyla tasarlandı. Bu finansman sistemi kredi kuruluşu müşterisine bu krediyi ölünceye kadar düzenli aylık ödemeler şeklinde kullandırıyor ve kredinin geri tahsilatını da evi satarak sağlıyor.

GarantiMortgage.com Altın Örümcek Ödülleri’nin birincisi!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin web sitesi www.GarantiMortgage.com, Türkiye’deki en iyi internet ve web uygulamalarının belirlendiği Altın Örümcek Web Ödülleri’nde üç ödül birden kazandı.

Mortgage kreditörü Haberi

Mortgage kreditörü

SUBPRlME mortgage krizinden beri geçen on yılda geliştirilen bir teori destek kazanmaya başladı: Konut kredisi vermede makineler insanlara kıyasla daha iyi olabilir. Mortgage kreditörleriyle ilgili yeni bir Fannie Mae araştırması, mortgage bankalarının yüzde 40'ının yapay zekadan yararlandığını ortaya koydu; yapay zeka doküman ağırlıklı başvuru sürecini otomatikleştirmek, hile olup olmadığını saptamak ve kredi kullanmak isteyenlerin batık olasılığını belirlemek amacıyla kullanılıyor. Örneğin, San Francisco merkezli Blend Online mortgage-başvuru yazılımını aralarında Wells Fargo'nun da yer aldığı 114 kreditöre sunmuş bulunuyor; bu yöntem onay sürecini en az bir hafta kısaltıyor. Peki yapay zeka mortgage balonunun oluşmasını engelleyebilir miydi? Belki tam olarak değil ama en azından makineler uyarı sinyallerini erken göndereceklerinden kriz sürecinin daha yumuşak olmasını sağlayabilirdi.

Fortune Turkey’de yer alan habere göre; Blend CEO'su...