04 / 05 / 2024

mortgage krizi güven bunalımı

mortgage krizi güven bunalımı

ABD'de yaz aylarında başlayan kredi krizi güven krizine dönüşmeye başladı. Newsweek dergisi global dalgalanmanın artık yeni adının 'güven krizi' olduğunu kapağına taşıdı.

Umur Güven'in cenazesi bugün defnediliyor!

Garanti Mortgage'de uzun yıllar genel müdür yardımcılığı yapan Umur Güven geçirdiği kalp krizi nedeniyle Viyana'da yaşamını yitirdi. Umur Güven'in cenazesi bugün defnedilecek. 

Umur Güven'in cenaze töreni 10 Mayıs’ta!

Geçtiğimiz gün Viyana'da geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Umur Güven’in cenaze töreninin detayları belli oldu...

Umur Güven vefat etti!

Garanti Mortgage'de uzun yıllar genel müdür yardımcılığı yapan Umur Güven geçirdiği kalp krizi nedeniyle Viyana'da hayatını kaybetti...

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Ekimde mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı.

Hidayet Güvenç kimdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanı Hidayet Güvenç kimdir? Hidayet Güvenç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hidayet Güvenç ne zamandan beri tapu dairesi başkanı olarak hizmet veriyor?

Maketten satışa güven artacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın brüt-net metrekare arasında fark olursa suç sayılacağını açıklamasının ardından sektör temsilcileri de konuyla ilgili destekleyici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Maketten satışa güven artacak.

Ozan Güven ayakkabı mağazası açıyor!

Ozan Güven oyunculuk dışında ticaret hayatında da başarılı adımlarla ilerliyor... Son olarak dostu Cem Yılmaz’ın ‘Pek Yakında’ filminde rol alan Güven, bu projeden kazandığı gelirle yeni bir ayakkabı mağazası açacağı öğrenildi

Tüketici güven endeksi arttı!

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Ağustosta 73,2 olan endeks, eylülde 74 değerine çıktı.

Tüketici güven endeksi Eylül'de yüzde 1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Ağustosta 73.2 olan endeks, eylülde 74 değerine çıktı...

Tüketici Güven Endeksi yüzde 1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Ağustosta 73,2 olan endeks, eylülde 74 değerine yükseldi.

Tüketici güven endeksi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Tüketici güven endeksi, eylülde bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Ağustosta 73,2 olan endeks, eylülde 74 değerine yükseldi.

İnşaat ve hizmette güven endeksi arttı!

Eylülde aylık bazda inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,8, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,2 arttı, perakende ticaret sektörü güven endeksi ise yüzde 0,9 azaldı.

mortgage krizi güven bunalımı Haberi

mortgage krizi güven bunalımı
Derginin tespiti aslında bir süredir yatırımcıların dilinden de düşmüyordu. Yatırımcılar riskli mortgage kağıtlarının piyasalara ne kadar yayıldığını belirleyemediği için borsalardan uzak duruyor. Yaşanan krizin merkezinde bulunan ABD Merkez Bankası'nın ise krize zamanında el koyamadığı için çabalarının boşa çıkacağı endişesi ise piyasaların geleceğine yönelik endişelerin daha da artmasına neden oluyor. Diğer yandan hükümetlerin gelişmelere giderek daha fazla müdahale etmesi, serbest olması gereken piyasaların işleyişine yönelik güvenin de hızla azalmasına neden oluyor. Uzmanlar krizin yarattığı güven sorununun yaşananların ekonomik etkilerinden çok daha yıkıcı olduğuna işaret ediyor....