03 / 05 / 2024

mortgage şartları

mortgage şartları

İpotekli konut kredisi olarak ta geçen mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir? Hangi şartlarda mortgage kredisi için banka ya da kredi kuruluşlarına başvurulabiliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage sistemi krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage başvuru şartları!

Konut sahibi olmak isteyen kimselere, bankalar uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriyor. Bu kredide ortalama 10 sene ile 30 sene arasında vade söz konusu oluyor. Peki, mortgage başvuru şartları nelerdir?

Mortgage kredisi için aranan şartlar!

İpotekli konut kredisi olarak ta geçen mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir? Hangi şartlarda mortgage kredisi için banka ya da kredi kuruluşlarına başvurulabiliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

İngiltere'de bir avukat bankasını dolandırıp mortgage borcunu ödedi!

İngiltere'de avukat Kate Johns banka dolandırararak mortgage borçlarını ödedi

180 bin ABD'li mortgage mağduru bankalara koştu

ABD'deki binlerce mortgage mağduru önceki gün California'nın Daly kentinde düzenlenen bir etkinlikte buluştu

Mortgage'da faiz yüzde 1'in altına oturdu

Mortgage kredilerindeki düşüş tüm bankalara yayıldı, masraflar hariç faiz 60 ay vadede yüzde 1'in altına oturdu

Mortgage, Organize İşler

Bugünlerde yoğun bir şekilde gündemimizde olan Mortgage sistemine bir göz atmak istedim

Fortis Bank'tan sıfır masraflı mortgage kredisi!

120 aya kadar vadeli Sıfır Masraflı Mortgage Kredisi'nde dosya masrafı, ekspertiz ücreti, komisyon ya da ipotek ücreti alınmıyor

DD Mortgage'dan Ekim ayına özel `SÜPER66' kredisi

DD Mortgage, 14 günde bir ödeme imkanı sunan `Sık Öde Az Öde' ürünü için Ekim ayına özel yepyeni bir kampanya hazırladı

Mortgage Brokerliği ve Önemi

Ülkemizde Mortgage'in tam anlamıyla işlemesi durumunda Brokerler'de sahada olacaktır

DD Mortgage 8 ayda 500 konuta finansman sağladı

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, konut almak için en uygun zaman olduğunu belirtti

mortgage şartları Haberi

mortgage şartları

Mortgage kredisi için aranan şartlar!


Mortgage kredisi, konut sahibi olmak isteyenlere finans kuruluşlarınca, konut üzerinden tesis edilecek ipotek karşılığında 15-20 yıl gibi uzun vadeli konut kredileri sağlıyor. Kredilerden doğan alacaklar İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Kuruluşları’na devrediliyor ve bu kuruluşlar devraldıkları alacaklar karşılığında ipotek yatırım fonu veya varlığa dayalı menkul kıymet ihraç ederek, satıyorlar. Konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesinden elde edilen fonlar, tekrar sisteme aktarılıyor ve böylece finans kuruluşları uzun vadeli konut kredilerini finanse edebiliyorlar. 



Peki Mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir?


Öncelikle mortgage kredisi verecek olan banka veya kredi kuruluşları kendi şartlarını oluşturuyor. Bu şartlar için ortak konu risk hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Her bankanın kendine ait bir risk hesaplaması mevcut bulunuyor. Ancak ortak olan bazı konular ise şöyle;



- Başvuru sahibinin geçmiş kredi...