20 / 07 / 2024

Moskova Kulesi

Moskova Kulesi

Avrupa kıtasındaki en yüksek gökdelene artık Rusya değil, İngiltere ev sahipliği edecek.

İzmir Saat Kulesi pembe renkle ışıklandırılacak!

Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”olması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleyen Ege Üniversitesi Kanserle Savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi,bu ayı muhteşem bir uygulamayla noktalayacak. Saat Kulesi pembelere bürünecek.

Moskova'da asansör faciası!

Moskova'da bir Türk inşaat şirketinin şantiyesinde dün sabah bir yük asansörünün düşmesi sonucu, 1 Özbek işçi öldü. 7 işçi de ağır yaralandı. Asansörün halatının onuncu kattayken aşırı yükleme nedeniyle koptuğu öne sürüldü.

Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi’nin ilk katına cam zemin döşendi. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihi yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Dünyanın en yüksek binası Krallık Kulesi'nin inşasına başlanıyor!

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak olan 'Krallık Kulesi' tamamlandığında 1 kilometre yükseklikte olacak. İnşaatında 80 bin ton çelik kullanılacak gökdelenin maliyeti ise 1,23 milyar dolar...

Eyfel Kulesi artık şeffaf!

Fransa’nın sembolü olarak bilinen Eyfel Kulesi'nin zemini artık şeffaf oldu. Organizatörler, 324 metre yüksekliğindeki tarihî yapının 125. yılı kutlamaları kapsamında böyle bir yenilik düşündüklerini söyledi.

Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firma başvuru yaptı!

İstanbul Çamlıca tepesindeki anten ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu bildirdi...

Türk firması Moskova'nın en büyük inşaat pazarını yaptı!

MOSKOVA Belediyesi'nin kapattığı MKAD 65'inci kilometredeki eski inşaat pazarının yerine inşa edilen 150 bin metrekarelik dev inşaat pazarı Sindika'nın yapımı, Türk firması ESTA Construction tarafından gerçekleştirildi...

Folkart Towers’da B Kulesi sahiplerine teslim edilmeye başladı!

Avrupa’nın en yüksek ikiz kulelerinden Folkart Towers’ın 2. Etabı da bitti ve B Kulesi sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Rezidanslarda yaşayan ve ofislerde çalışan sayısı arttıkça hayat daha hareketli ve renkli olmaya başladı.

Bakan Yıldız'ın Moskova'daki gündemi doğalgaz!

Bakan Yıldız'ın Moskova'daki gündemi doğalgaz olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın Rusya ziyaretinde, doğalgaz ithalatı ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne dair son gelişmeler önemli gündem maddelerinden olacak.

Sivas Kalesi kazı çalışmalarında saat kulesi bulundu!

Tarihi Sivas Kalesi'nde başlatılan kazı çalışmalarının ilk gününde "Geç Osmanlı dönemi"ne ait saat kulesi temeline ulaşıldı.Kalenin doğu tarafındaki çay bahçesinin bulunduğu kısımda 3'ü uzman 8 kişilik ekiple kazı çalışması başlatıldı...

Kız Kulesi Turizm Danışmanlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kız Kulesi Turizm Danışmanlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Hassan Akas tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 10 Eylül'de Fatih, Fındıkzade, Molla Şeref Mahallesi'nde kuruldu.

Karaburun'a yangın gözetleme kulesi yapılacak!

Şile Orman İşletme Müdürlüğü, Sahilköy Orman İşletme Şefliği Karaburun Yangın Gözetleme Kulesi Yapım İşi ihalesi 16 Eylül 2014 tarihinde saat 15.30'da yapılacak ve 75 günde tamamlanacak.

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi yapılıyor!

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti. Yurtdışından da talep gelen kule için Bakan Yıldız, " Enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır " değerlendirmesinde bulundu

Moskova Kulesi Haberi

Moskova Kulesi

Londra’da dün açılan “Shard” adlı bina 310 metre uzunluğuyla 302 metrelik “Moskova Kulesi”ni geçti. Binayı büyük ölçüde Katar hükümeti finanse ederken, açılışı Katar Başbakanı Hamit bin Cesim el-Tani ile Kraliçe II. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew yaptı. İtalyan mimar Renzo Piano’nun tasarladığı kule, Avrupa’nın en uzunu olsa da, Dubai’deki 828 metrelik “Burç Halife”ye kıyasla küçük kalıyor.


62 milyonluk daireler


Tam 95 katlı Shard’ın içinde beş yıldızlı otel, ofis alanları, lüks restoran ve mağazalar var. Turistler ve Londra sakinleri için binada 360 derece panoramik Londra manzarasını izlemek mümkün olabilecek. Yapının içinde her birine yaklaşık 62 milyon Euro değer biçilen 50 süper lüks daire de bulunuyor.


Özellikleri:

Yükseklik: 310 metre

Maliyet: 450 milyon Euro (Yüzde 95’i Katar tarafından karşılandı)

Yapım süresi: 12 yıl

Kapasite: 12 bin kişi

Ofis alanı: 600...