28 / 07 / 2024

moskova putin camisi

moskova putin camisi

Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti. Avyasov, bu talebi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.

Rusya savaşta başarılı olan askerlere Moskova ve Kırım'da ücretsiz arsa verecek! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşa katılarak üstün liyakat ödülü alan ve gazi olan askerlere Moskova bölgesi, Kırım ve Sivastopol'de ücretsiz arsa verilmesine ilişkin tavsiye kararını imzaladı. İşte ayrıntılar..

Moskova'daki inşaat şirketlerinin çalışmaya başlamasına Putin'den onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'daki sanayi ve inşaat şirketlerinin 12 Mayıs 2020 tarihinden itibaren çalışmalarına yeniden başlamasına yönelik planları desteklediğini belirtti.

IC İçtaş'ın Rusya'daki otoyol projesini Putin açtı!

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, IC İçtaş İnşaat, Rusya Federasyonu’nun en büyük yatırımları arasında yer alan “M-11 Moskova – St. Petersburg Ekspres Yolu” projesini hizmete açtı.

Trump'ın Moskova'da inşa etmeyi planladığı otel hakkında yeni iddia!

Moskova'da inşa edilmesi planlanan Trump Oteli'nin üst katının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teklif edildiği iddia edildi...

Vladimir Putin yer altı sığınağı mı yaptırıyor?

Rusya’nın nükleer bir savaşa karşı hazırlandığı hatta Putin’in Moskova’da 12 milyon vatandaşını alabilecek kapasitede devasa yer altı sığınakları inşaa ettiği belirtiliyor.

Moskova Merkez Camii açıldı!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yapılan Moskova Merkez Camisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı törenle açıldı.

Moskova Merkez Camii bugün açılıyor!

Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilen, Moskova'nın en büyük camisi olan Moskova Merkez Camisi bugün görkemli bir törenle açılacak. Törene, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor.

Moskova Merkez Camii'nin açılışı yarın!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

Moskova Camisi'nin kubbesi felsefi anlamlar taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Moskova Camisi'nin kubbesine yazılan ayetlerin, felsefi anlamlar taşıdığı bildirildi.

Moskova Merkez Camii yarın açılacak!

Türkiye ile Rusya’nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, yarın açılacak. Aynı anda 10 bin kişinin namaz kılabileceği caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Moskova Merkez Camisi'nin mimarisi Osmanlı izleri taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, 23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Moskova Merkez Camii ne zaman açılacak?

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak. Camide, aynı anda 10 bin kişi namaz kılabilecek.

Moskova Merkez Camisi 23 Eylül'de açılıyor!

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak.

moskova putin camisi Haberi

moskova putin camisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir haftadır kamuoyu önünde görülmediği ve hastalandığı iddialarının ardından basında bugün de Rus liderle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti.


Sputnik haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Birleşik İslam Kongresi Başkanı Şavkat Avyasov, Putin'in Allah'ın gönderdiği önemli bir isim olduğunu savundu. Rusya'nın vatansever Müslümanları olarak, Moskova'da Putin'in isminin verildiği bir cami yapılması için izin istediklerini ifade eden Avyasov, "Böylece Putin'in adı çok uluslu ve dinli halklarımız arasında yüzyıllarca yaşayabilir." dedi. Avyasov, cami planları ile ilgili taleplerini Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.


Kongre, cami yeri olarak Kızıl Meydan'da Lenin Mozalesi'nin yanında bir alan ayrılmasını talep ediliyor. Kızıl Meydan'ın iki...