25 / 07 / 2024

muarazanın men görevli mahkeme

muarazanın men görevli mahkeme

Hukuksal bir terim olan "Men'i muaraza davası" ne anlama geliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar?

14-28 Mayıs tarihinde gerçekleşen seçimlerde sandıkta görev yapan vatandaşlar ödemelerin detaylarını sorguluyor. Peki, Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar? İşte detaylar...

2023 sandık görevli ücreti 867 TL mi oldu? Sandık görevli ücreti hangi gün hesaplara yatırılacak?

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandığa gitti. Sandıkta görev alanlar sandık ücretlerinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. İşte 2023 sandık görevli ücretleri...

Altın 6 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın sonra pişman olmayın! 

FED'in kararı ile piyasalar kendinden geçti. Kararın üzerinden günler geçmesine rağmen etkisi ağır bir şekilde devam ediyor. Analistler, altın için 6 gün sonraya dikkat çekti. Peş peşe açıklandı, hemen bakın! İşte altının 6 gün sonra geleceği seviye...

McDonald's'tan 'Çok gizli' 15 Temmuz şifresi: Kamuda görevli üst düzey yetkilli isim açıkladı

Dünayanın en büyük fast food yemek zincirlerinden birine sahip olan Mc Donald's'tan ilginç bir adım geldi. Şirketin aldığı karar gündeme bomba gibi düşecek. Kamuda çalışan üst düzey bir görevli "Çok gizli bilgi" diyerek sızıntıyı yaptı. Eğer bu iddia doğruysa...

Kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme!

Kamulaştırmasız el atma ile taşınmazına el konulan malikler bedel tazminatı davacı açabiliyor. Kamulaştırmasız el atma davaları için herhangi bir yasal sınırlama bulunmuyor. Peki, kamulaştırmasız el atma görevli mahkeme hangi mahkemedir?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde görevli mühendis öldürüldü!

Cimtaş İnşaat firmasında mühendis olan ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görevli 32 yaşındaki mühendis Murat Usluoğlu, evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Geçit hakkı davası görevli mahkeme!

Medeni Kanun gereğince; taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası görevli mahkeme hangisidir?

Tapu iptal davası görevli mahkeme!

Türk hukukunda tapu iptal ve tescil davaları sıklıkla görülen davalardan olarak biliniyor. Bu tür davalarda davacı bir hakkı zedelenmiş olduğu için taşınmazın bulunduğu mahkemeye dava açabiliyor. İşte, tapu iptal davası görevli mahkeme!

İpoteğin terkini davası görevli mahkeme!

İpoteğin terkini davası, ipoteğe konu olan alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki tarafından açılıyor. Bu dava ile alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir. Peki, ipoteğin terkini davası görevli mahkeme hangisidir?

Ortaklığın giderilmesi davasında görevli mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davası ile ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıklar mahkeme yoluyla çözülüyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davasında görevli mahkeme!

İpotek fekki görevli mahkeme!

Konut üzerinde bulunan borcun tamamının ödenmesi durumunda, tapu sicilinden ipotek kaydının silinmesi gerekiyor. Peki, ipotek fekki davasına hangi mahkeme bakar? İşte, ipotek fekki görevli mahkeme!

İntifa hakkının kaldırılması davası görevli mahkeme!

İntifa hakkı, sahibi olan kişiye hakkın geçtiği gayrimenkul üzerinde tam bir sahiplenme hakkı tanıyor. Peki, intifa hakkı nasıl kaldırılır? İşte, intifa hakkının kaldırılması davası görevli mahkeme!

Hacze itiraz görevli mahkeme!

Kanunen hacze itiraz etmek mümkün oluyor. İtiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 gün içinde bildirmesi gerekiyor. İşte, hacze itiraz görevli mahkeme!

muarazanın men görevli mahkeme Haberi

muarazanın men görevli mahkeme

Men'i muaraza davası!

Men'i muaraza davası, bir mal üzerinde başka bir kimse tarafından ileri sürülen hak veya yapıların el atmanın önlenmesi isteğiyle açılan davaya deniyor.


Hukuki bir terim olan muaraza ise çekişme ve sataşma anlamlarına geliyor. Muarazanın men’i davaları gayrimenkuller üzerinden de açılabiliyor. Aşağıda gayrimenkulün söz konusu olduğu kira sözleşmesine dayanan muarazanın men'i davasına örnek veriliyor.


Men'i muaraza dava örneği..


T.C.

YARGITAY

Üçüncü Hukuk Dairesi

E: 2006/6365

K: 2006/7728

T. 13.6.2006

KİRA SÖZLEŞMESİNE DAYANAN MUARAZANIN MEN’İ DAVASI


"Dava dilekçesinde murazanın men’i istenilmiştir. Mahkemece davanın Vakıf ve Lise müdürlüğü hakkında husumet nedeniyle reddi, dahili davalı hakkında esastan reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.


Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


Davada, kira sözleşmesine dayanan muarazanın men’i istenilmiştir. HUMK’un 8. maddesinin 2. fıkrasının 1. bendi...