25 / 07 / 2024

muarazanın men\'i davası

muarazanın men\'i davası

Hukuksal bir terim olan "Men'i muaraza davası" ne anlama geliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

11 kişinin hayatını kaybettiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıklarına hapis kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yağcıoğlu Apartmanı davası sanıkları için hapis kararı verildi...

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Yarım tonluk Mısırlı kadının ameliyatı için ayrı tesis yapılacak!

Dünyanın en şişman kadını olduğu düşünülen Mısırlı İmen Ahmed Abdulati'nin, obezite hastalarının zayıflaması için uygulanan bariyatrik cerrahi ameliyatı için Hindistan'daki hastanede özel tesis inşa edilecek.

Orhan Gencebay sattığı dairenin aidatını ödemediği için icralık oldu!

Mahkeme, sattığı dairenin iki yıllık aidatını ödemediği gerekçesiyle icralık olan Orhan Gencebay’ın 5 bin lira ödemesine karar verdi. Ancak ünlü sanatçı karara rağmen borcunu bir yıldır ödemedi.

Otel yatırımları İstanbul'un turizm haritasını değiştiriyor!

Turizm sektörünün yaşadığı olumsuzluklara rağmen İstanbul yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehre yönelik otel yatırımları yeni bölgelere yayılarak turizm haritasını değiştiriyor.

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası nasıl açılır?

Olağanüstü mal rejimine geçiş davası eşlerden birinin istemi ile açılabileceği gibi, cebri icra halinde, önceki rejimin tasfiyesi halinde ve alacaklıların korunması hakkında dava açılabiliyor. Peki, dava nasıl açılır?

Arsa payının düzeltilmesi davası görevli mahkeme!

Bina içindeki değerlerine göre belirlenen ortak mülkiyet payı olarak da bilinen arsa payının düzeltilmesi için dava açılabiliyor. Peki, arsa payının düzeltilmesi davası görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Torun Center'da hayatını kaybeden işçilerden birinin ailesi Torunlar'a dava açtı!

Şişli'deki asansör kazasında hayatını kaybeden 10 işçi arasında bulunan Murat Usta'nın ailesi, işveren firma Torunlar ile alt işveren Nur Yapı şirketleri aleyhine 820 bin liralık tazminat davası açtı.

Kentsel dönüşüm iptal davası nasıl açılır?

Kentsel dönüşümde yapı için risklidir raporunun alınması halinde; yapının belli bir süre içerisinde yıkılması gerekiyor. Ancak kat maliklerinin iptal davası açma hakkı da bulunuyor.Peki, kentsel dönüşüm iptal davası nasıl açılır?

Eral Yıkım, yıkım ve atık dönüşümü işine giriyor!

ERKANLI Grup ve Bemes Yapı ortaklığıyla kurulan Eral Yıkım, İngiltere menşeili TDS ( Technical Demolition Service ) işbirliğiyle, yıkım ve atık dönüşümü işine giriyor.

Arsa payının düzeltilmesi davası dilekçe örneği!

Bağımsız bölüm sahipleri arsa paylarının yeniden düzenlenmesi için bir dilekçe ile mahkemeye başvurabiliyor. Peki arsa payının düzeltilmesi davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte arsa payının düzeltilmesi davası dilekçe örneği...

Esenler Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşümü için Emlak Konut'a tapu devri yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Esenler Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşümü için Emlak Konut'a tapu devri yapıldı...

muarazanın men\'i davası Haberi

muarazanın men\'i davası

Men'i muaraza davası!

Men'i muaraza davası, bir mal üzerinde başka bir kimse tarafından ileri sürülen hak veya yapıların el atmanın önlenmesi isteğiyle açılan davaya deniyor.


Hukuki bir terim olan muaraza ise çekişme ve sataşma anlamlarına geliyor. Muarazanın men’i davaları gayrimenkuller üzerinden de açılabiliyor. Aşağıda gayrimenkulün söz konusu olduğu kira sözleşmesine dayanan muarazanın men'i davasına örnek veriliyor.


Men'i muaraza dava örneği..


T.C.

YARGITAY

Üçüncü Hukuk Dairesi

E: 2006/6365

K: 2006/7728

T. 13.6.2006

KİRA SÖZLEŞMESİNE DAYANAN MUARAZANIN MEN’İ DAVASI


"Dava dilekçesinde murazanın men’i istenilmiştir. Mahkemece davanın Vakıf ve Lise müdürlüğü hakkında husumet nedeniyle reddi, dahili davalı hakkında esastan reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.


Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


Davada, kira sözleşmesine dayanan muarazanın men’i istenilmiştir. HUMK’un 8. maddesinin 2. fıkrasının 1. bendi...