25 / 07 / 2024

muarazanın men\'i ne demek

muarazanın men\'i ne demek

Hukuksal bir terim olan "Men'i muaraza davası" ne anlama geliyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Yaptığı tahminler bir bir çıkan İslam Memiş şimdi de altının geleceği rakamı açıkladı! Bakın gram altın ne kadar olacak!

Her tahmini tek tek tutan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş altının geleceği rakamı açıkladı. Peki gram altın ne kadar olacak? İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerekiyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra kentsel dönüşüm konusu da milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerektiğini açıkladı...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

Elinde dolar olanlar o günü bekleyin! Doların geleceği seviye ayaklarınızı yerden kesecek! Bugün dolar/TL ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Yatırımcılar dolar ne kadar olacak? sorusunu araştırırken, doların geleceği seviye açıklandı. Elinde dolar olanlar o günü bekleyin!

Karot işlemi nasıl yapılır? Binadan karot nasıl alınır? Karot ne işe yarar?

Karot işlemi, inşaat alanında yapıların kalitesini ve ömrünü belirlemek için önemli bir yöntemdir. Aynı zamanda binaların depreme dayanıklılığını değerlendirmede de kullanılmaktadır. Peki karot, ne işe yarar ve nasıl alınır? İşte karot örneği hakkında bilinmesi gerekenler…

Dolar ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz haftalarda  2023 yılı Haziran ayı piyasa katılımcıları anketini açıkladı. Buna göre dolar  ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek? Aman kaçırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin personel alımı kapsamında kura tarihleri merak ediliyor. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek?

Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı! Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun

Seçim sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar alıp satmak isteyen yatırımcılar doların ne kadar olacağını araştırıyor. Doların geleceği seviye gün yüzüne çıktı. Uzman isim yatırımcıları uyardı! Herkes bu rakama hazır olsun.

Gümüşün geleceği bu rakamı görenlerin ayakları yerden kesildi! Gümüş ne kadar olacak? İşte o rakam!

Gümüşün geleceği bu rakamı görenlerin ayakları yerden kesildi! Gümüş ne kadar olacak? İşte tek tek açıklanan o rakam...

Orhan Aydın’ın mesleği ne? Orhan Aydın nereden mezun oldu?

Orhan Aydın kimdir Orhan Aydın’ın mesleği nedir? Orhan Aydın eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

18-28 yaş arasındaki gençlere destek müjdesi! Genç Girişimci Desteği ne kadar? Hemen başvuru şartlarına bakın! 

Kendi işini kurmak ve gelirini ticaretten elde etmek isteyen gençler için Genç Girişimci Desteği veriliyor. Peki Genç Girişimci Desteği nasıl alınır? Genç Girişimci Desteği ne kadar? 

muarazanın men\'i ne demek Haberi

muarazanın men\'i ne demek

Men'i muaraza davası!

Men'i muaraza davası, bir mal üzerinde başka bir kimse tarafından ileri sürülen hak veya yapıların el atmanın önlenmesi isteğiyle açılan davaya deniyor.


Hukuki bir terim olan muaraza ise çekişme ve sataşma anlamlarına geliyor. Muarazanın men’i davaları gayrimenkuller üzerinden de açılabiliyor. Aşağıda gayrimenkulün söz konusu olduğu kira sözleşmesine dayanan muarazanın men'i davasına örnek veriliyor.


Men'i muaraza dava örneği..


T.C.

YARGITAY

Üçüncü Hukuk Dairesi

E: 2006/6365

K: 2006/7728

T. 13.6.2006

KİRA SÖZLEŞMESİNE DAYANAN MUARAZANIN MEN’İ DAVASI


"Dava dilekçesinde murazanın men’i istenilmiştir. Mahkemece davanın Vakıf ve Lise müdürlüğü hakkında husumet nedeniyle reddi, dahili davalı hakkında esastan reddi cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.


Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


Davada, kira sözleşmesine dayanan muarazanın men’i istenilmiştir. HUMK’un 8. maddesinin 2. fıkrasının 1. bendi...