17 / 05 / 2024

Mudurnu Unesco

Mudurnu Unesco

Başvurusu olumlu sonuçlanan Bolu'nun Mudurnu ilçesi UNESCO Dünya Mirası Geçişi Listesi'nde yerini aldı. Mudurnu Yönetim Planı, eylül ayında tamamlanmış ve kabul edilmişti.

Bolu Mudurnu'nun imar planlarını hazırlanıyor!

İmpo İmar Bolu Mudurnu'nun 1/5000 nazım imar planlarını hazırlıyor. Planlama ile ilçenin çarpık yapılaşma bölgelerinin yeni planlarla sağlıklı hale geleceği belirtilerek, bunun da ilçenin turizm potansiyelini artıracağı açıklandı.

Samsun Kızılırmak Deltası için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası için "Hazırlık sürecini muhtemelen 2-3 ay içerisinde bitireceğiz ve UNESCO'ya başvuruyu yapacağız" dedi.

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu devremülk fiyatları!

Borvo Termal Tatil Köyü Mudurnu'da devremülk 1 ay sonra inşaat başlıyor. Tesiste yer alan devremülklerde 36 ay vade imkanı sağlanıyor.

Mudurnu Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bolu Mudurnu'da tapulu arazi üzerinde inşa edilecek olan Borvo Termal Tatil Köyü'nde inşaat başlıyor. Borvo Termal Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk sahibi olunuyor.

Yalova'daki Yürüyen Köşk UNESCO'ya aday!

Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Mudurnu ve Aliağa'nın imar planları hazırlanıyor!

İmar planlama ekibi İmpo İmar'ın hazırlayacağı planlar sayesinde, Aliağa’nın yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözülecek. İmpo İmar, İzmir Aliağa’nın 1/1000 ölçekli imar planları ve Bolu Mudurnu’nun 1/5000 nazım imar planlarını hazırlıyor.

Yalova Yürüyen Köşk için UNESCO başvurusu yapılacak!

Yalova Belediyesi, “Yürüyen Köşk”ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

Mudurnu Moderno Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

Moderno Termal Tatil Köyü Bolu'nun Mudurnu ilçesinde inşa ediliyor. Devremülk teslimleri 2017 yılında yapılacak Moderno Termal'de normal, dublek ve king daireler bulunuyor.

Atatürk'ün Yalova'daki Yürüyen Köşk'ü UNESCO yolunda!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak.

Yalova'daki Yürüyen Köşk için UNESCO'ya başvuru yapılacak!

Yalova Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği ’Yürüyen Köşk’ün, Dünya Mirası Listesi’ne alınması için UNESCO’ya başvuracak

Agora ve Kadifekale UNESCO yolunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmir'de gerçekleştirilen "TOURIZMIR Zirvesi"nde "Kemeraltı, Agora, Kadifekale için de UNESCO'ya hazırlık sürecini başlatmak durumundayız" açıklamasını yaptı...

Mudurnu Unesco Haberi

Mudurnu Unesco

BOLU'NUN tarihi Mudurnu ilçesi, başvurusunun olumlu sonuçlanmasının ardından UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki yerini aldı. Mudurnu Kaymakamlığı, Mudurnu Belediye Başkanlığı. Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği (MUKTUDER) ve Mudurnu Kent Konseyi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan Yönetim Planı, eylül ayında tamamlanmış ve kabul edilmişti. 



Daha sonra hazırlanan plan ve kimlik çalışmasının ardından, UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste başvurusunda bulunuldu. Başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından Mudurnu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki yerini aldı. 



İpek Yolu kavşağında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Mudurnu'nun Tarihi İpek Yolu ve diğer önemli yolların kavşağında bir ticaret merkezi ve askeri menzil olarak gelişen Erken Osmanlı Dönemi'nin önemli bir ahilik-esnaf kenti ve kültür merkezi olduğu belirtilerek, "Mudurnu. doğal topografya ve kentsel sit dokusu arasında...