02 / 05 / 2024

MÜFED Başkanı Necip Nasır

MÜFED Başkanı Necip Nasır

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, “Kentsel dönüşümün başarıya ulaşması için tüm aktörler uyumlu ve birlikte çalışmalı" çağrısında bulundu.

Necip Nasır: Kentsel dönüşüm yavaşlamaz, hızlanır!

CHP' nin başvurusu üzerine 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu Anayasa Mahkemesi'nce kısmen iptal edildi. MÜFED Başkanı Necip Nasır iptal kararının kentsel dönüşümü zarara uğratmayacağını söyledi

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu ve gerekirse ek faiz artışı yapacaklarını ve enflasyon hedefine ulaştıklarından emin oluncaya kadar faizi yüksek seviyelerde tutacaklarını açıkladı.

Dolar/TL kurunda sert yükseliş: MÜSİAD başkanı, yıl sonunda 30 TL'yi aşabilir!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, seçimlerin ardından dolar kurunda meydana gelen sert artışlar hakkında konuşarak, yıl sonuna kadar dolar/TL'nin hangi seviyelere çıkabileceği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz politikasıyla alakalı dikkat çekici bir açıklama yaptı. Powell "Fed Para Politikası Kurulu üyelerinin neredeyse tümü faizlerin sene sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin doğru olacağını düşünüyor." dedi. İşte detaylar...

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etmeye devam edeceklerini ve sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Fed Başkanı'ndan flaş faiz açıklaması! Piyasalar altüst olabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın 21-22 Mart'ta gerçekleşecek toplantısıyla ilgili herhangi bir karar almadıklarını, bu ve gelecek hafta açıklanacak verilerin analiz edileceğini ifade etti. İşte tüm detaylar...

Bireysel yatırımcılar dikkat! Fed Başkanı Powell’dan faiz açıklaması! Altın ve doların yönü ne olacak?

Fed Başkanı Jerome Powell faizle ilgili açıklamada bulundu. Altın ve doların yönünün de merak edildiği o önemli açıklamayla ilgili detaylar haberimizde…

Fed Başkanı Powell'dan çok önemli açıklama! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonla boğuşurken merkez bankasını doğrudan politika etkisinin dışında tutmanın zor ve gerekli kararlar alınmasına izin verdiğini söyledi.

FED başarılı olamadı!

Eski New York Fed Başkanı Bill Dudley, Federal Rezerv'in işgücü piyasasını gevşetmeyi başaramadığını ve bunun daha yeni başladığını söyledi.

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 

MÜFED Başkanı Necip Nasır Haberi

MÜFED Başkanı Necip Nasır

Kentsel dönüşüm yasasının aslında sosyal bir proje olduğunu kaydeden Necip Nasır, uygulatılabilmesi için insanları teşvik edecek ve zorlayacak bir tarafının da olması gerektiğini vurguladı. Nasır, "İzmir'de olması gereken ivme yakalanamadı. Bu yasanın verdiği yetkiyle bina yenilemeler yapılıyor. 'Eskiyi yık, yenisini yap' sistemi uygulanıyor. Bunu doğru bulmuyorum. Binalar belki depreme dayanıklı olacak; ama kent beton yığını haline gelecek. Burada en büyük görev yerel yönetimlere, kısacası belediyelere düşüyor" dedi.


Kentin gelecek projeksiyonunu ortaya koyan 20, 30, hatta 50 yıllık planların olmasının önemine dikkat çeken Nasır “Önemli olan çözüm üretebilmek. Diğer illerde bu iş nasıl çözülüyor ona bakılmalı. Hızlı bir şekilde planların yapılması lazım. Bölgesiyle bütüncül bir yapı planlanması ve bunun Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolünde yapılması önemli. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun dile getirdiği gibi...