18 / 05 / 2024

Müftü Osman Artan

Müftü Osman Artan

Binaların alt katlarında ve bodrumlarında yer alan mescidler camilerin boş kalmasına neden olduğu için eleştirilirken, hijyenik olmayan koşulların da manevi havayı bozduğuna vurgu yapılıyor.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Başakşehir Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Yatırım İnşaat Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de Ali Bozbeşparmak, Abdülkadir Kafalı, Ali Osman Artan, Cahit Yeşil, İbrahim Furkan Kahraman, Mahmut Sami Yavaş ve Murat Bozkurt ortaklığında kuruldu.

Endişelendiren gelişme! Tüm dünya tehlike altında

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzman isimler, tahıl ihracatında gelinen son durumu yorumladı.

Tüm dünyada gıda krizi endişeleri büyüyor! Kritik değerlendirme

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte tüm dünyada artan bir gıda krizi endişesi var. Uzmanlar, buğday ihracatının son durumunu değerlendirdi.

Somas Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Somas Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Okan Müftüoğlu tarafından kuruldu.

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal müftülüğü arasında arazi krizi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Kartal Soğanlık’ta 26 bin metrekarelik arazisinin, talep ettiği için Kartal Mütfülüğü’ne devredilmesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal İlçe Müftülüğü’nü karşı karşıya getirdi. Kriz plan değişikliğiyle çözüldü...

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Müftü Osman Artan Haberi

Müftü Osman Artan

Binaların alt katlarında ve bodrumlarında yer alan mescidler camilerin boş kalmasına neden olduğu için eleştirilirken, hijyenik olmayan koşulların da manevi havayı bozduğuna vurgu yapılıyor. Antalya’daki konutların altlarında açılan mescidlere yönelik konuşan Müftü Osman Artan, şu an bu tarz mescidler için talep gelse bile izin vermeyeceklerini belirtti. Artan, “Tuvalet borularından gelen ses rahatsız edicidir ve yangın halinde tahliye güçlüğü vardır” diyerek karşı olduklarını söyledi.


İNSANLAR SUİSTİMAL ETTİ

Mescidlerde imamlık yapan Diyanet Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Ağlamaz da bu tip ibadet yerlerine karşı olduklarını öne sürdü. Ağlamaz, “İslamiyette daha çok cami kültürü var. Köy oluşturulurken cami yapılır sonra evler inşaa edilir. Mescit kültürü sonradan yaygınlaşan bir durumdur. İnsanlar bunu suistimal ettiler. Kuytu yerler buldular. Biz mescitlere karşıyız. Eskiye göre belki...