05 / 05 / 2024

muğla antik mezar

muğla antik mezar

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Milas'ta antik mezar bulundu!

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti imar planlarıyla korunacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanacak imar planıyla korunacak. 

Muğla'daki Hanımağa Evi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Muğla'daki Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyon çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesinin batısında Eskihisar köyü sınırları içinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ediyor.

Muğla Kyon Antik Tiyatrosu'ndaki otopark kaldırıldı!

Muğla’ya bağlı Yatağan Çamyayla köyünde yer alan ve Roma dönemine ait olan Kyon Antik Kenti tiyatrosunun orkestra kısmı otopark olarak kullanılıyordu. Kültür Varlıkları, gelen tepkilerden sonra en az 2000 yıllık olan tiyatro içindeki otopark kaldırıldı.

Muğla Şaban Ağa Camii restore edilecek!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Osmanlı dönemine ait Şaban Ağa Camisi, restore edilecek. Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan caminin restorasyon çalışmalarına ileriki günlerde başlanacak.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Bodrum'da inşaat alanında bulunan antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

muğla antik mezar Haberi

muğla antik mezar

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi. Göktepe mevkisindeki inşaat sırasında iş makinelerinin ortaya çıkardığı antik mezarlar için Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ekiplerince kurtarma kazısı başlatıldı. Yapılan ilk tespitlerde 11 tarihi mezar bulan müze çalışanları, çalışmaları derinleştirdi. Bölgedeki kaya mezarları için başlatılan kazılarda mezar sayısı 50ye yükseldi. 10 kişilik ekip, önce açılan mezarları ve çevresini temizledi. Yeni mezarlara da ulaşan ekipler, çalışmalarını siirdüriiyor. Raporlar doğrultusunda milattan önce I. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen mezarların yer aldığı bölgenin, nekropol alanı (arkeolojik şehirlerde mezarlıkların ve toplu mezar yerlerinin bulunduğu bölgeye verilen isim) ilan edilmesi...