01 / 05 / 2024

Muğla Göcek Koylarına otel mi yapılacak

Muğla Göcek Koylarına otel mi yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Son dakika! Muğla Bodrum açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem!

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Muğla Bodrum açıklarında bugün saat 12.38 sıralarında bir deprem gerçekleşti. İşte son depremler...

Green Go Göcek satışta! Tapu hemen teslim yeni proje!

D Grup tarafından Muğla Göcek'te hayata geçen Green Go Göcek projesi satışa çıktı. Projede 45 adet bağımsız bölüm bulunuyor. İşte fiyat listesi...

Emlak Konut GYO Muğla Bodrum Ortakent arsasına 10.1 milyar TL'lik teklif!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Muğla Bodrum Ortakent Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2.oturumu 3 Kasım 2022 tarihinde yapıldı. İşte ayrıntılar...

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Muğla Fethiye’de tam tamına 225 ucuz konut! Ucuza ev almak isteyenlere güzel haber

2023 yılı girene kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmesi hedefler arasında bulunduran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı beklenen Muğla Fethiye Projesi’nin detaylarını paylaştı. İşte detaylar…

Göcek’i denizden ayıracak olan imar planını mahkeme iptal etti!

Muğla Fethiye ilçesinin turizm merkezlerinden biri olan Göcek sahil şeridine yapılacak marina mahkeme tarafından iptal edildi. Fakat bu iptal kararına rağmen inşaatın durmaması gibi marinaya da ruhsat verildi. 

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Şahan Gökbakar'ın Muğla'daki villası inceleniyor!

Muğla Marmaris'te komedyen Şahan Gökbakar'a ait olduğu düşünülen villa ve iskele için inceleme başlatıldı.

TOKİ'nin Muğla'daki zeytinliği satışa çıkarmasına tepki!

Muğla Köyceğiz'deki bağlı Toparlar Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekarelik alanın açık artırma ile satışa sunulmasına köylülerden tepki geldi.

Muğla Göcek Koylarına otel mi yapılacak Haberi

Muğla Göcek Koylarına otel mi yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Göcek Koyu'nun imara açıldığına" dair gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Mesire yerlerinin 29 yıllığına kiralanması, bu yerlerden faydalanan vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesi içindir. 


Tahribat olmayacak

Mesire yerleri 3 yıllığına, 10 yıllığına veya 29 yıllığına kiraya verilebilmektedir. Mesire yerlerinde planların dışında herhangi bir yapı veya tesisi yapma imkanı bulunmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu bölgeler birinci derece doğal sit, Göcek-Fethiye Özel Çevre Koruma sahası ve aynı zamanda 3621 Sayılı Kıyı Kenar Kanununa tabi olması nedeniyle mevcut tesisler tadilat yapılarak kullanıma sunulacak. Yeni yapılması gereken tesisler ise ilgili...