02 / 05 / 2024

Muğla İztuzu Plajındaki işletme ruhsatları iptal mi edildi

Muğla İztuzu Plajındaki işletme ruhsatları iptal mi edildi

DALÇEV Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na girdi. İşletme hakkının kedilerinde olduğunu belirten DALÇEV A.Ş. çalışanları 2 nolu büfeye yerleşti.

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla açıklarındaki 5.1'lik deprem ne anlama geliyor?

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında salı gecesi meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem ne anlama geliyor?

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Muğla Fethiye'de gayrimenkul vurgunu! 6 kişiye gözaltı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 84 yaşındaki N.K. adlı yaşlı adamın 111 taşınmaz mülkünü yasa dışı şekilde üzerlerine geçirdikleri ileri sürülen biri Gürcistan uyruklu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!

Muğla Milas'ta bulunan Mazı Köyü’nün eşsiz koyu Molla İbrahim Koyu’nda beton yapılaşma bu kadarına pes dedirtti.

Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkımı Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu!

Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in Bodrum'daki evine ilişkin alınan yıkım kararını, Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu...

Heybeliada Asaf Plajı'ndaki izinsiz yapılaşma durduruldu!

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’na beton dökülerek denizin doldurulduğu öğrenildi. 50 ton beton dökülen Asaf Plajı’ndaki çalışmalar durdurulurken mesire alanını kiralayan şirketten geri adım atıldı...

Ege'de konut satışlarının şampiyonu Muğla oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu’ndaki değişiklik yabancı alıcıyı harekete geçirdi. Ege Bölgesi'nde yabancıya konut satışının şampiyonu Muğla oldu.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Muğla İztuzu Plajındaki işletme ruhsatları iptal mi edildi Haberi

Muğla İztuzu Plajındaki işletme ruhsatları iptal mi edildi

DALÇEV A.Ş yetkililerinin İztuzu Plajı’nda Boğazağzı’nda bulunan 2 nolu büfe işletmesine gelmesinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MUSKÜ) İktisadi İşletmesi yetkilileri de plaja gelerek tutanak tuttu. Yetkililer, DALÇEV A.Ş.’nin büfeden çıkartılması için Kaymakamlığa dilekçe verdi. Özel Çevre Koruma Bölgesi olan İztuzu Plajı’nın korunması için Bakanlık tarafından Muğla Üniversitesi’ne yükümlülük verildiğini belirten yetkililer, hukuki yollara başvuracaklarını kaydetti.


DALÇEV A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, “Boğazağzı günübirlik işletmeleri 29 Aralık 2014 tarihinde bize teslim edildi. Biz de sezonun başlaması ile geldik, tesisimizi açtık ve işletmeye başladık. Bizim aleyhimize herhangi bir mahkeme kararı yok. Protokolün iptali ile ilgili bir girişim vardı. Muğla mahkemeleri bu girişimi de geçersiz kıldı. Dolayısı ile bize teslimattan kaynaklanan hakkımızı kullanıyoruz. Biliyorsunuz ki; burayı daha önce Ortaca Belediyesi işletiyordu....