10 / 05 / 2024

Muğla Muslugüme Köprüsü açılış

Muğla Muslugüme Köprüsü açılış

Denizli – Kale kıyı mahalleleri ile Muğla – Menteşe kıyı mahallerini birleştirecek olan Muslugüme Köprüsü, teknik hatalar yüzünden hizmete açılmadan çöktü.

Emlak Konut GYO Muğla Türkbükü arsası için 7 milyar 770 milyon TL'lik sözleşme! 

Emlak Konut GYO Bodrum Muğla Türkbükü arsası için  sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO Muğla Türkbükü arsası için hangi firma ile sözleşme imzalandı? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde gururlandıran detay!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'ne yönelik açıklamalarda bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde önemli gelişme!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliye montajları devam ediyor...

Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın üstlendiğini duyurdu. Karaismailoğlu, "Projede şu an fiziki gerçekleşme yaklaşık yüzde 47'ler seviyesinde" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü, Asya ve Avrupa yakalarında inşası tamamlanan ayaklarının aydınlatılmasıyla ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Kömürhan Köprüsü'nde birleşmeye 198 metre kaldı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin batı ve güneydeki kentlere ulaşımı açısından stratejik bir konuma sahip "Yeni Kömürhan Köprüsü Bağlantı Tüneli ve Yolu"nda fiziki gerçekleşme yüzde 90 oranına ulaştı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde dev çelik şaftlar hazır!

Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi’nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’de yeni bir gelişme yaşandı. Proje kapsamında ayakların temelini oluşturan şaftların yapımı tamamlandı.

Muğla Büyükşehir'den 13.8 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Menteşe İlçesi'nde bulunan 2 arsa ihale ile satılıyor. İhale 24 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Muğla Muslugüme Köprüsü açılış Haberi

Muğla Muslugüme Köprüsü açılış

1850'li yıllarda söz konusu bölgede bulunan tarihi köprü, dönemin Tavaslıoğlu'nun Menteşe bölgesine geçmesini engellemek amacıyla Menteşe tarafında yer alan 50 kara okka ağırlığında siyah barutla havaya uçurulmuştu.  200 yıl sonra Menteşe ile Tavas arasında barış sağlamak amacıyla yeniden yapımı başlatılan ve 3 ay gibi bir sürede çöken köprü hayal kırıklığına neden oldu. Coğrafyanın tarihini bilen yurttaşlar, “köprünün çöküşüne Muğla ile Denizli arasındaki barış, ikinci kez çöktü” gibi yorum getirdiler.


Köprü çöküşü ile ilgili görüşlerini almak istediğimiz Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kale Belediyesi'nin ilgi Bakanlıktan almış olduğu 2 Milyon Türk Lirası ile yapımına başlatılan köprünün zemin etüt çalışması iyi yapılmadığı anlaşılmıştır. Bende o bölgenin çocuğuyum. Akçay'la Kemer Barajı birleştiği noktada yapımı sürdürülen baraj Akçay'ın getirdiği alüvyonlar üzerine yapılmak istenilmiştir. Yapılmak...