28 / 04 / 2024

muğla plaj

muğla plaj

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belceğiz Plajı'nda çevrecilerin suç duyurusu üzerine belediyenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdiği platform, plajın ortasına inşa edilmeye başlandı.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Muğla İztuzu Plajı'nın tesisleri yenilendi!

Muğla'da geçtiğimiz yıl işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen Dalyan'daki İztuzu Plajı'ndaki tesisler yenilendi. Plaja 112 istasyonu kuruldu, karadan ulaşımın olmadığı yerlerden hastaların kanaldan taşınması için bot tahsis edildi.

DALÇEV Muğla İztuzu Plajı'nda işletme mi açtı?

DALÇEV Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde Caretta Caretta'ların yumurtladığı dünyaca ünlü İztuzu Plajı'na girdi. İşletme hakkının kedilerinde olduğunu belirten DALÇEV A.Ş. çalışanları 2 nolu büfeye yerleşti.

Muğla Kaplumbağa Plajı'nın tanıtımı yapılacak!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı, caretta carettaların yumurtalarını bırakmasından dolayı "kaplumbağa plajı" olarak da nitelendirilen Dalyan beldesi yakınlarındaki İztu Plajı'nın tanıtımına ağırlık verilecek.

Muğla Çalış Plajı turizm sezonuna hazırlanıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Çalış Plajı'nda turizm sezonu öncesinde kumsaldaki kum kalitesi artırıldı. Çalış Turizm Tanıtma Derneğinin işlettiği plajda, traktöre takılan sahil temizleme makinesi ile kumsaldaki çakıl taşları ayrıştırıldı.

Muğla'da yıkım kararı çıkan platform plajın ortasına inşa edildi!

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belceğiz Plajı'nda çevrecilerin suç duyurusu üzerine belediyenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdiği platform, plajın ortasına inşa edilmeye başlandı.

Muğla Kızkumu Plajı'ndaki kaçak tesis yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Kızkumu Plajı ' ndaki tesis, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye tarafından yıkıldı.

İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devrediliyor!

Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Muğla Çevre eğitim vakfı İktisadi İşletmesi tarafından ihaleye çıkarılan Dalyan ağzı ile ilgili çevrecilerin eylemlerine neden olan İztuzu Plajı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devrediliyor.

Ramazan Oruç: Muğla turizmine ekonomik katkılar sağlayacağız!

Muğla Ortaca'daki İztuzu plajının işletme ihalesini alan firmanın yetkilisi olan Ramazan Oruç yaptığı açıklamada, "Muğla Yöremizin turizmine ekonomik katkılar sağlayacağımızın bilinmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Muğla'daki mavi bayraklı plaj sayısı 89'a çıktı!

Muğla'da mavi bayrak alan plaj sayısı bir önceki yıla göre 5 artarak 89'e ulaştı. 7 Marina ve 6 da yat mavi bayrak alarak Muğla'daki mavi bayrak sayısı toplamda 102 oldu

Muğla'da mavi bayrak sayısı 102'ye çıktı!

Muğla'da mavi bayrak alan plaj sayısı bir önceki yıla göre 5 artarak 89'e ulaştı. 7 Marina ve 6 da yat mavi bayrak alarak Muğla'daki mavi bayrak sayısı toplamda 102 oldu...

Muğla Dalyan, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor!

İztuzu plajı, caretta caretta, mavi yengeç, çamur banyosu, kral mezarları ve Kaunos Antik Kenti ile ünlü Muğla'nın Dalyan beldesi yazın olduğu gibi kış mevsiminde de özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

muğla plaj Haberi

muğla plaj

Muğla'nın Fethiye İlçesi Belceğiz Plajı'nda çevrecilerin suç duyurusu üzerine belediyenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verdiği platform, plajın ortasına inşa edilmeye başlandı. Duruma tepki gösteren çevreciler, platformun kaldırılmasını istedi.


Muğla Valiliği'nce geçen yıl Nisan ayında yapılan ihale sonucu Belceğiz Plajı'ndaki büfe, kafeterya, şemsiye ve şezlong işletmesi işini özel bir firma aldı. İhale öncesinde Muğla Valiliği'ne bağlı bir şirket tarafından kurulmuş olan platformlar, ihaleyi alan yeni firma tarafından da kullanıldı. Kış döneminde kumsalın yürüyüş yoluyla birleştiği noktaya çekilen platformla ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mavi Kuş Sanat ve Dayanışma Derneği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ve çevreciler şikayette bulundu. Fethiye Belediyesi de birkaç gün önce platformun yıkılmasına karar verdi. Bu karar üzerine kaldırılması beklenen...