03 / 05 / 2024

muğla riskli bina yıkımları

muğla riskli bina yıkımları

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Riskli bina ihbar hattı!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina ihbar hattı...

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bina yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı personelleri tarafından projesi hazırlanan yeni ve modern hizmet binasının 2016 yılı içerisinde hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Muğla Marmaris'teki 5 bina yıkılacak!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5 bine yakın binaya, imara aykırı oldukları gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Aralarında 35 otel ve 500 konutun da bulunduğu bu binalara, ayrıca toplam 15 milyon lira para cezası kesildi.

Muğla için imar yasası hazırlanmalı!

Muğla'da şehirlerin ciddi altyapısı yok. Marmaris hariç, çoğu dökülüyor. Ama hala inşaatlar tüm hızıyla sürüyor, pek çok yeni bina yapılıyor. Böyle giderse Marmaris de felce uğrar, bölge turizmi de büyük zarar görür.

Muğla'da icradan 189 milyon TL'ye satılık 14 bina!

Muğla İli Milas İlçesi'nde bulunan 14 bina Milas 2.İcra Dairesi tarafından 7 Eylül 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı. Van depreminin ardından gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde. Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Muğla'da kentsel dönüşüme başlandı!

Gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde, Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı. Başvuruların çoğu Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Milas'tan geldi.

muğla riskli bina yıkımları Haberi

muğla riskli bina yıkımları

Marmaris'e bağlı Hatipirimi Mahallesi 190 Sokak'ta bulunan bodrum ile birlikte 4 katlı ve 24 odalı apart otel için iki yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkmıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; iki yıl boyunca süren davada otelin işletmecileri mahkemeye başvurarak iki defa yürütmeye durdurma kararı aldı. 20 gün önce yürütmeyi durdurma kararı kaldırılan apart otel ile ilgili Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri boşaltılması için tebligat gönderdi.

Tebligata rağmen işletmeci tesisi boşaltmadı. Bugün polis, belediye ekipleri ve elektrik firması yetkilileri otel önüne geldi. Binanın elektrikleri kesildi. Çevre güvenliği alınarak polis ve zabıta ekipleri işletlemeye girerek 24 odada kalan müşterilerin oteli boşaltmasını istedi. İçeride aylık ve günübirlik kalan müşteriler eşyalarını alarak otelden ayrıldı.

Fen işleri ekipleri içeride bulunan eşyaları çalışanlarla...