12 / 05 / 2024

muğla şahidinin evi restore mi ediliyor

muğla şahidinin evi restore mi ediliyor

Muğla’da Camikebir Mahallesi’nde ki Şahidi Camii’nin hemen yakınında bulunan, halk arasında ‘Erenler Evi’ ile ‘Şahidi’nin Evi’ olarak bilinen ve kaderine terk edilen iki katlı tarihi binanın kamulaştırılmasının ardından restore çalışmaları başladı.

Neslihan Atagül Muğla'da köy evi kiralayacak!

Güzel oyuncu Neslihan Atagül, Engin Akyürek’le ‘Sefirin Kızı’ adlı dizide başrolü paylaşacak. Atagül, setin kurulacağı Muğla’da kendine ev kiralayacak.

Demet Evgar Muğla'dan 250 bin TL'ye ev aldı!

Büyük şehirlerden köylere göç trendi hızla yayılıyor. doğal yaşamayı seven Demet Evgar, Muğla’da eski bir köy evi satın aldı...

Muğla Ortaca Kültür Evi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ortaca Kültür Evi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Muğla Ortaca Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaca’da yaptırılan Ortaca Kültür Evi’nin temelini düzenlenen törenle attı. Proje 2 milyon 773 bin TL'ye mal olacak.

Muğla 100 Yaş Evi hizmete açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üstü vatandaşların sosyal yaşama daha aktif katılmalarını ve üretkenliklerinin devamını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği 100 Yaş Evini yapılan törenle açtı.

Lale Manço’nun Muğla'daki evi viraneye döndü!

Lale Manço'nun Muğla’nın Akyaka ilçesindeki villası harabeye döndü. Manço'nun terk ettiği evi, viraneye döndü.

Muğla'daki Hanımağa Evi restore edilecek!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 3 bin 500 yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ndeki Cumhuriyet dönemi "Hanımağa Evi", ustalar tarafından hazırlanan özel harçla kaşık kaşık işlenip, restore ediliyor.

Muğla Milas'ta şehit evi yıkılmayacak!

Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, basında çıkan şehit ailesi haberi üzerine basın toplantısı düzenledi. Tokat, şehit ailesinin evinin yıkılması hakkında çare arayacaklarını kaydetti.

Muğla Yatağan Sağlık Evi açıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle Cazkırlar ve Yaylaköy Mahallelerinde yapılan yol, sağlık evi ve düğün salonu hafta sonu yapılan törenle tanıtıldı...

Muğla Yaşlı Bakım Evi inşaatında sona gelindi!

Muğla İli sınırlarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar odalarının ve şoförler odalarının üyelerinin alın teri ile Muğla Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı Önderliğinde yürütülmekte olan. Yaşlı Bakım Evi inşaatı çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Muğla Bozüyük Kültür Evi restore edildi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesinde yeni yapılan yol ve köprüler ile restorasyonu tamamlanan Bozüyük Kültür Evi’nin açılışı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün katılımı ile gerçekleştirildi.

Muğla'daki tarihi Erenler Evi restore ediliyor!

Muğla’da Camikebir Mahallesi’nde ki Şahidi Camii’nin hemen yakınında bulunan, halk arasında ‘Erenler Evi’ ile ‘Şahidi’nin Evi’ olarak bilinen ve kaderine terk edilen iki katlı tarihi binanın kamulaştırılmasının ardından restore çalışmaları başladı.

Muğla'da Yaşlı Bakım Evi'nin temeli atıldı!

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yaptırılacak Yaşlı Bakım Evi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin temeli, Vali Amir Çiçek tarafından atıldı.

muğla şahidinin evi restore mi ediliyor Haberi

muğla şahidinin evi restore mi ediliyor

Hamle Gazetesi tarafından tarihi evin yıkık hali birçok kez gündeme getirilirken, restore çalışmalarıyla birlikte tarihi evin eski kötü görünümden eser kalmadı. Kadir Tamer Muğla’da Camikebir Mahallesi’nde ki Şahidi Camii’nin hemen yakınında bulunan ve halk arasında ‘Erenler Evi’ ile ‘Şahidi’nin Evi’ olarak bilinen, bir kısmı yıkılan iki katlı tarihi binanın kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından restore çalışmaları başladı. Önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmaları tamamlanması beklenen tarihi evdeki eski görüntüsünden eser kalmadı. 


Bir kısmı yıkılmıştı 

200 yıllık geçmişe sahip ve bin 800’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen iki katlı tarihi ev kullanılmadığı ve bakımsız kaldığı için zaman yenik düştü. Zaman içerisinde tarihi evin sağ kısmı tamamen çökerken, ayakta kalmayı başaran yapının diğer kısmı ise adeta çöplüğe dönen evin kötü görünümü Hamle Gazetesi tarafından birçok gündeme getirilmişti....