29 / 04 / 2024

Muğla yangınları

Muğla yangınları

Muğla'da geçen yıl ve bu yıl yanan ormanlık alanlarda kesim ve dikim çalışmalarının sürdüğü, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanları gazetecilere helikopterle havadan gösterdi.

Muğla'da bir gecede 3 yangın!

Marmaris ve Gökova'daki yangının ardından Seydikemer'de de yangın çıktı. Marmaris'teki yangın nedeniyle 44 dairenin bulunduğu bir site boşaltıldı. Dumandan etkilenen 18 kişi ayakta tedavi edildi.

Muğla'da orman yangını çıktı!

Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Milas ilçesinde başlayan orman yangınına, havadan 2 uçak, 5 helikopter, karadan 10 arazöz ve 50 orman işçisiyle müdahale ediliyor.

Muğla'da orman yangını çıktı!

Datça ilçesinde çıkan orman yangınına 2 uçak, 3 helekopter, 10 arazöz, 120 orman yangın söndürme işcisi müdahele etti.Kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 8 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Muğla'da yangın meydana geldi!

Muğla'da yangın meydana geldi. Seydikemer ilçesinde çıkan yangında, 15 dönüm tarım arazisi ile 1 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Seydikemer ilçesinde ormanlık alanda başlayıp tarım arazisine sıçrayan yangın söndürüldü.

Muğla'da orman yangını çıktı!

Muğla'da merkeze bağlı Algı Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yangının, rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü bildirildi. Ekiplerin, alanın sarp ve kayalık olması nedeniyle çalışmalarda güçlük yaşadığı belirtildi.

Antalya ve Muğla'daki yangınlarda zarar gören evler 2-3 ayda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında zarar gören 1350 konut için inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Antalya ve Muğla'da çıkan yangında 2 bin 516 bağımsız birim ağır hasar aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Antalya ve Muğla'da çıkan yangında toplamda 2 bin 516 bağımsız birimin acil ağır hasarlı ve yıkık olduğunu söyledi.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Muğla'da 10 bin kişi tahliye edildi!

Geçtiğimiz haftadan beri yangınlarla mücadele eden Muğla'da 10 bin kişi yaşadıkları evlerden tahliye edildi. 

Muğla Büyükşehir’den Binaların Yangından Korunması eğitimi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda personele yönelik “Binaların Yangından Korunması Yönetmeliği ve Yangına Dayanaklı Kapılar” ile ilgili eğitim düzenlendi.

Muğla'da 4,5 büyüklüğünde deprem!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi yakınlarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 05.57'de, Köyceğiz'e bağlı Otmanlar köyünün 9,8 kilometre kuzeyinde, yerin 3,7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Muğla Kaplumbağa Plajı'nın tanıtımı yapılacak!

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı, caretta carettaların yumurtalarını bırakmasından dolayı "kaplumbağa plajı" olarak da nitelendirilen Dalyan beldesi yakınlarındaki İztu Plajı'nın tanıtımına ağırlık verilecek.

Muğla'da apart otelin çatısı yandı!

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ovacık Mahallesi'nde inşaat işçilerinin kaldığı apart otelin çatısında önceki gün saat 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Muğla'da çıkan yangınlarda 713 hektar alan kül oldu!

Muğla'da geçen yıl ve bu yıl yanan ormanlık alanlarda kesim ve dikim çalışmalarının sürdüğü, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanları gazetecilere helikopterle havadan gösterdi.

Muğla'da yanan alana ikinci otel yapılıyor!

MUĞLA’ nın Milas İlçesi’ ndeki, 7 yıl önce çıkan yangınla 238 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu Güvercinlik Koyu’nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı...

Muğla Ula'da orman yangını çıktı!

Muğla'da orman yangını çıktı. Ula ilçesinde çıkan yangına 3 helikopter ile havadan, 9 arazöz ve 60 orman işçisiyle karadan müdahale ediliyor. Ekipler, yangını kontrol almak için mücadele veriyor..

Muğla yangınları Haberi

Muğla yangınları


Muğla'da geçen yıl ve bu yıl yanan ormanlık alanlarda kesim ve dikim çalışmalarının sürdüğü, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanları gazetecilere helikopterle havadan gösterdi. Helikopterle Marmaris, Milas ve Ören yangınlarında, yanan ormanlık alanlar havadan görüntülendi. Gazetecilerle birlikte helikoptere binen Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, Marmaris'te 44, Milas'ta 543 hektarlık alanın yandığını söyledi. Marmaris'teki yangının yerleşim birimlerine, Milas'takinin de termik santrala yakın olduğunu hatırlatan Dikici, zor arazi şartlarına rağmen yangınların söndürüldüğünü ifade etti. Dikici, geçtiğimiz yıl 395 orman yangını çıktığını ve 971 hektarlık alanın yandığını, bu yıl ise çıkan 313 yangında 713 hektar yandığını kaydetti. Yangınların yüzde 56'sının ihmal ve dikkatsizlikten çıktığı bildirildi.



Yeni...