10 / 05 / 2024

muğlada çekilen yabancı filmler

muğlada çekilen yabancı filmler

Bünyesinde barındırdığı ören yerleri, tarihi ve kültürel mekanları ile her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Muğla'da, son dönemlerde çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yabancılar TL'ye yatırım yapıyor mu? Merkez Bankası'ndan açıklama

Yabancı yatırımcıların TL cinsi menkul kıymetlerden çıkışı hız kesmeden devam ediyor. Borsa İstanbul verilerine göre hisse senedi piyasasından bu yılın ilk yarısında yabancı yatırımcı net 2 milyar 872 milyon dolar çıkış yapılmış durumda.

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeler satışları nasıl etkileyecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde yabancıya gayrimenkul satışını kaleme aldı. İşte Sadi Özdemir'in 'Yabancıya emlak satışında orta yol bulundu mu?' başlıklı yazısı...

Türkiye'den ev alan yabancılar mutlu mu?

Türkiye'den konut alan yabancıların memnun olmadığı yönündeki iddiaları yanıtlayan GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Türkiye'den konut alan yabancılarının yüzde 83'nün memnun olduğunu dile getirdi.

Konut fiyatları artıyor mu? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatları artıyor mu? Konut alımında banka kredisi kullanımı ne kadar arttı? Konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Ege'de konut satışlarının şampiyonu Muğla oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu’ndaki değişiklik yabancı alıcıyı harekete geçirdi. Ege Bölgesi'nde yabancıya konut satışının şampiyonu Muğla oldu.

Edelstaal Group ve Orka Hotels'den Muğla'ya 120 milyon Euro'luk yatırım!

Edelstaal Group ve Orka Hotels, yabancı ortaklıkla Muğla’da tema park ve otellerin de bulunduğu 120 milyon Euro'luk yatırım yapacak...

Yabancı konut yatırımcılar Bodrum'u sevdi!

Markalı konut üreticileri ve lüks otel zincirlerinin ardı ardına projelerin inşa edildiği Bodrum, yabancıların da gözdesi oldu. Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, Muğla’da tapu alan yabancı sayısının 19 bini geçtiğini söyledi.

Türkiye Varlık Fonu için neden yabancı yönetici aranıyor?

Türkiye Varlık Fonu’nun yabancı yönetici transferine yönelik haberler gündemde. 32 milyar liralık ve 200 milyar dolara ulaşması beklenen Türkiye Varlık Fonu’nun yönetimi için Türk yönetici yok mu? İşte Dünya Gazetesi Köşe yazarı Kerim Ülker'in yazısı...

TOKİ Bodrum Konutları yabancılara mı satılacak?

CHP Muğla Milletvekili Akın Ustündağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle verdiği önergeyle, TOKİ'nin Bodrum'da konut yaparak yabancılara satacağı iddiasını sordu. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ise iddiayı yalanladı.

Aralık ayında Muğla'da yabancılara konut satışı yapılamadı!

TÜİK 2015 Aralık Konut Satış İstatistiklerine göre Muğla’da Aralık ayında bin 789 konut satışı gerçekleşti. Ayrıca Aralık ayında Muğla’da yabancılara hiç konut satışı yapılmazken yabancılara Türkiye genelinde bin 844 konut satışı yapıldı.

Yabancılar konutta en çok Muğla'yı tercih ediyor!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, yaptığı açıklamada, Muğla'nın yabancıların mülk edinme ve kiralamada en çok ilgi gösterdiği yerlerden olduğunu söyledi.

muğlada çekilen yabancı filmler Haberi

muğlada çekilen yabancı filmler

Bünyesinde barındırdığı ören yerleri, tarihi ve kültürel mekanları ile her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Muğla'da, son dönemlerde çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.


Baba Ocağı, Dondurmam Gaymak, Büyük Yalan, Ümmü'nün Türküsü, Düriyenin Güğümleri, Muhteşem Yüzyıl gibi dizi filmleri ile Dabbe, Sürgün İnek ve son olarak çekimleri devam eden ünlü aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği "The Water Diviner" filminin Türkiye'deki sahnelerinin bir bölümünün Kayaköy'de çekilmesi yapımcıların dikkatini bölgeye çekti.


Muğla Kültür Turizm Müdürü Kamil Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'nın kültür ve turizm cenneti olduğunu, kentin tarihi antik dönemden bugüne kadar bütün medeniyetlerin yaşadığı bir bölge olduğunu söyledi.


Bölgenin turizm zenginliğine dikkati çeken Özer, "Dolayısıyla bölgemiz çok önceden beri başlayan bir süreçte dizi ve sinema filmlerine ev...