17 / 05 / 2024

Muharrem ayı

Muharrem ayı

Her sene farklı zamanlara denk gelen Muharrem ayı bu sene Temmuz ayına tekabül etti. Kutsal sayılan Muharrem ayı bu sene 30 Temmuz Cumartesi başladı.

Yeni Kriz Aşureyi de Vurdu: Maliyetler Tavan Yaptı!

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte gelenek haline gelen aşure hazırlıkları, bu yıl Türkiye'nin ekonomik krizinden olumsuz etkilendi. Bir zamanlar bolluk ve bereketin simgesi olan aşure, artık yüksek maliyetleriyle gündemde.

Marketlerde Aşure çılgınlığı! Tüm Aşure malzemeleri indirimde…

Her sene farklı zamanlara denk gelen Muharrem ayı bu sene Temmuz ayına tekabül etti. Kutsal sayılan Muharrem ayı bu sene 30 Temmuz Cumartesi başladı.

Mart ayı burs ve kredi ödemeleri hesaplara yatıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Yükseköğrenim öğrencilerine Mart ayı burs ve kredi ödemeleri yapılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Mart ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu...

Mayıs ayı burs ve kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, mayıs ayı burs ve kredi ödemelerinin 6-10 Mayıs tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

Team Gayrimenkul Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Team Gayrimenkul Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Çay tarafından kuruldu.

Bayraklı Tepekule Mahallesi için cemevi müjdesi!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Muharrem ayı nedeniyle Bayraklı Belediyesi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Altınok Öz Dursun Kars'ı ziyaret etti!

Altınok Öz Dursun Kars'ı ziyaret etti. Başkan Altınok Öz, Dursun Kars’tan bilgi aldı. Daha sonra Başkan Altınok Öz ve Başkan Yardımcılarına, Muharrem ayı nedeniyle aşure ikram edildi.

Muharrem Toplusoy Anadolu Yakası'na taşınma kararı aldı!

Ayşegül ile Muharrem Toplusoy, Avrupa Yakası'nda oturmaya alışamayınca yeniden Anadolu Yakası'na taşınma kararı aldı...  

Torunlar AVM ağustos ayında açılacak!

Torunlar AVM Yatırım ve Yönetim tarafından yaptırılan 200 milyon dolarlık alışveriş merkezinin ağustos ayında ziyaretçilere açılması bekleniyor

Lays'ten kazandığı parayla Ayşe Elmacı ev aldı

Ödemiş'li Ayşe Elmacı Lays'ten kazandığ parayla ev satın aldı

Atatürk Havalimanı Kavşağı nisan ayında hizmete açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin temelini attığı Atatürk Havalimanı Kavşağı, nisan ayında hizmete girecek

TOKİ Akçakoca konutları 4 ay sonra teslim!

Fikret Albayrak ilçede yapılan TOKİ konutların 4 ay içerisinde teslim edileceğini söyledi

Muharrem ayı Haberi

Muharrem ayı

Muharrem ayının başlamasıyla vatandaşlar Aşure gününü merakla bekler oldu. Aşure günü Muharrem ayının başlangıcının 10. Gününe denk gelmektedir. Ayrıca Muharrem ayı Hicri takvimin ilk ayı olarak bilinmektedir. Muharrem ayında oruç ibadeti de yapılmaktadır.


Muharrem ayının başlamasıyla Aşure günü için tüm hazırlıklar başladı. Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure günü bu sene 8 Ağustos Pazartesiye idrak edecek.


AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?


Kerbela hadisesinin anıldığı Aşure günü bu sene 8 Ağustos Pazartesi gününe denk gelmektedir.

Birçok vatandaşın mutfağında pişen ve etrafa dağıtılan Aşure yemeği beraberinde yüksek baklagil fiyatlarını da getiriyor. Marketler Aşure gününe özel çeşitli baklagil ve ürünleri cazip fiyatlarla vatandaşa, Aşure yapacaklara sunuyor. Bu hafta aralarında ŞOK, A101 ve BİM marketlerin olduğu pek çok market Aşure gününe özel ürünleri satışa...