28 / 04 / 2024

muhdesat aidiyeti

muhdesat aidiyeti

Bir şahsa ait arazi üzerinde hak sahibi dışındaki kişiye ait olan yapı veya ağaç anlamına gelen muhdesat hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulacaksınız. 'Muhdesat nedir' , 'Muhdesat sahibinin hakları nelerdir?' için tıklayın...

Kıbrıs açıklarından doğalgaz müjdesi geldi! Kimse beklemiyordu! İşte detaylar!

Kıbrıs açıklarındaki aidiyeti tartışmalı Cronos-1 sahasında önemli miktarda doğalgaz bulunduğu açıklandı. İşte detaylar!

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmaz ihalesi 6 Temmuz'a ertelendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Avrupa Yakası Yenibosna'daki taşınmazı ve muhdesatının satışına ilişkin ihaleyi 6 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

2 bin 274 öğretim kurumu FETÖ'den kapatıldı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ'nün milli iradeye yönelik darbe girişimini müteakip bu terör örgütüyle iltisakı veya aidiyeti tespit edilen toplam 2 bin 274 öğretim kurumunun kapatıldığını açıkladı. 

Bayburt'ta Kardelen Yurt İşletmeciliği İnşaat'ın binası mühürlendi!

Bayburt'ta, FETÖ'ye aidiyeti ve irtibatı belirlenen Nil Eğitim ve Kültür Vakfı bünyesinde kurulan Kardelen Özel Eğitim ve Yurt İşletmeciliği İnşaat Dağıtım Pazarlama Hizmetleri Tic. Ltd Şti'ye ait bina mühürlendi.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de bazı okullar ve hastaneler kapatıldı!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de FETÖ'yle aidiyeti ile irtibatı belirlenen vakıf, dernek, yurt, hastane ve okullar kapatıldı.

İzmir Menderes'te 2.9 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Menderes Belediye Başkanlığı İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, İzmir İli Menderes İlçesi'nde yer alan arsa ve muhdesat satışa çıkaracaktır. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 2 milyon 919 bin TL olarak belirlendi.

2B hak sahipliği!

6292 Sayılı Kanun' da 2B hak sahipliği konusunda kullanıcılar/muhdesat sahipleri, kanuni mirasçılar ve akdi halefler hak sahibi olarak kabul ediliyor. Kullanıcılar tapu kütüğünde belirtilen taşınmazların kullanıcısı olan kişilerdir...

Muhdesat nedir?

Bir şahsa ait arazi üzerinde hak sahibi dışındaki kişiye ait olan yapı veya ağaç anlamına gelen muhdesat hakkında ayrıntılı bilgileri haberimizde bulacaksınız. 'Muhdesat nedir' , 'Muhdesat sahibinin hakları nelerdir?' için tıklayın...

İstanbul'da 2b arazi satışları başladı!

Orman vasfını yitirmiş (2B) alanlarındaki taşınmazların, kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilere satışı başladı...

Muhdesat ne demektir?

Ege bölgesindeki zeytin ağaçları muhdesattır. Öyleyse muhdesat ne demektir, detayları...

muhdesat aidiyeti Haberi

muhdesat aidiyeti


Muhdesat sözlük anlamıyla; herhangi bir arazi üzerinde başkasına ait olan yapı ve ağacı ifade ediyor. Yani sizin bir araziniz olduğunu düşünelim. Bu arazi üzerinde imar uygulaması yapıldıktan sonra oluşabilicek parsellerde eski hak sahiplerinin ağaçları veya yapıları olabilir. İşte muhdesat nedir? sorusunun yanıtı da bu ikincil sahiplikte ortaya çıkıyor. 


Muhdesat bedeli

Belirttiğimiz üzere muhdesat, eski hak sahiplerinin yapı ve ağaçlarına karşılık geliyor. Araziniz üzerinde başkasına ait olan yapı veya ağaçların bedelinin ödenmesi gerekiyor. 'Muhdesat bedeli' olarak tanımlanan bu durum gerçekleştirilmediği takdirde, eski hak sahiplerinin size dava açması kaçınılmaz oluyor. 


Muhdesat sahibinin hakları 

Arsanız üzerindeki yapı veya ağaçların hakkına sahip olan kişiye ise muhdesat sahibi deniyor ki bu kişinin söz konusu yapı ve ağaçlar üzerinde hakkı bulunuyor. Muhdesatın gösterildiği yer de, tapu kütüğünün beyanlar hanesi. 


Muhdesatın...