28 / 04 / 2024

muhtar seçimi ne zaman yapılır

muhtar seçimi ne zaman yapılır

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye "muhtar" deniyor. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçiliyor. Peki, 2014 muhtarlık seçimleri ne zaman yapılır?

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Bugün dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte dolar kuruna ilişkin son dakika gelişmeleri...

Cumhurbaşkanlığı seçimi, Merkez Bankası faiz kararı, enflasyon derken dolar 26 TL'yi gördü. Peki, dolarda yükseliş devam edecek mi? Dolar ne kadar, kaç TL olacak? İşte detaylar...

Yabancı analistler seçimi nasıl değerlendirdi? Dolar, altın ve faiz tahminleri ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimi kazanmasının ardından yabancı yatırımcılar dikkatlerini yeni kurulacak olan hükümete çevirirken geleceğe dönük tahminlerini de açıkladılar. Bu haberi okumadan sakın yatırım yapmayın.

Seçim sonrası asgari ücrette son durum ne? Temmuz'da ara zam olacak mı? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından gözler asgari ücrete yapılacak ara zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında asgari ücret zammı için tarih vermişti. Peki asgari ücrete zam

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

Seçimin ardından zam furyası başladı! Perakende ürünlerine peş peşe zam geliyor!

Türkiye 14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandığa gitti. Seçimin in ardından çarşı pazarda birçok ürüne zam üstüne zam geliyor.

14 Mayıs seçimi sonrası dolar ne olur? Dünya devi bankadan gündemi sarsan tahmin

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça, vatandaşlar seçim sonrası doların ne kadar olacağını merak ediyor. İşte bununla alakalı dikkat çeken bir değerlendirme Amerika merkezli yatırım bankası olan JPMorgan dan geldi. JPMorgan, seçim bittikten sonra doların ne kadar olacağını net rakam vererek ilan etti.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

14 Mayıs seçimi sonrasında döviz kurları ve faiz oranları ne olur? 

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kalan döviz kurları ve faiz oranlarının ne olacağı merak ediliyor. Dünya Gazetesi yazarı Mesut Koyuncu seçim sonrasında döviz kurlarının ve faiz oranlarının nasıl olacağını değerlendirdi.

Dünyaca ünlü bankadan tir tir titreten dolar tahmini! “Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar bu seviyeye gelecek!”

Seçime sayılı günler kala tahminler de peş peşe geliyor. Bank Of Amerika, seçimde kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 seviyesinde bir yükseliş olacağını öne sürdü

İşte Bank of Amerika’dan dolar tahmini: Seçimi kim kazanırsa kazansın, dolar yüzde 15 ile 25 arasında artacak!

Seçim öncesi döviz piyasalarında hareketli saatler yaşanıyor. Dolar ve euroda sınırlı da olsa yükselişler gözlenirken, yatırımcılar seçim sonrası fiyatlamaları merak ediyor. Uzmanlara göre ise seçimi kim kazanırsa kazansın döviz kurlarında yükseliş kaçınılmaz.

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, doların seçimden sonra ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar seçimden ne kadar olacak? Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

muhtar seçimi ne zaman yapılır Haberi

muhtar seçimi ne zaman yapılır

Muhtarlık seçimleri ne zaman yapılır?

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye "muhtar" deniyor. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçiliyor. 


Muhtar seçiminde siyasi partiler aday olarak gösterilmiyor. Türkiye'de muhtarlar 5 yıl görev yapıyor. Söz konusu 5 yılın dolmasından sonra seçimler tekrar yapılıyor. Peki muhtarlık seçimleri ne zaman yapılır? Muhtarlık seçimleri ne zaman yapılacak?


Muhtarın görevleri..

Köy tüzel kişiliğini temsil eden muhtar köye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Muhtar köyün yol, köprü, çeşme vb ortak mallarını inşa ettirir, inşa olunanların bakım ve onarımını yaptırıyor.

Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen; gereği gibi yapmayan muhtarlar köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulu kararı ile görevden uzaklaştırılabilir. Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi ile ilgili yasal esaslara Şehir ve Kasabalardaki Mahalle Muhtar ve İhtiyar Kurulları Tüzüğü...