02 / 05 / 2024

Muhtar seçimleri ne zaman

Muhtar seçimleri ne zaman

Köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişi olan muhtarların görev süreleri 5 sene olarak belirleniyor. Buna göre önümüzdeki 2014 muhtar seçimleri ne zaman?

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

Yatırımcılar dikkat! Borsa haftanın ikinci gününe yükselişle başladı!

Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında gündemden düşmeyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,51 artışla 4.840,44 puandan başladı.

Oy kullanmama cezası ne kadar? 2023 Mayıs seçimleri oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye’nin kaderini belirleyecek 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı! Milyonlarca vatandaş oy kullanacak. 13. Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanmak istemeyen kişilere ceza uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası piyasalarda neler olacak? İşte uzmanların seçim sonrası senaryoları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç gün kala piyasaların ana gündem maddesi, seçim sonrası senaryoları. Uzmanlar, seçimleri kimin kazanacağına bağlı olarak piyasalardaki tepkinin de farklı olacağına işaret ediyor.

14 Mayıs seçimi sonrası dolar ne olur? Dünya devi bankadan gündemi sarsan tahmin

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça, vatandaşlar seçim sonrası doların ne kadar olacağını merak ediyor. İşte bununla alakalı dikkat çeken bir değerlendirme Amerika merkezli yatırım bankası olan JPMorgan dan geldi. JPMorgan, seçim bittikten sonra doların ne kadar olacağını net rakam vererek ilan etti.

Seçmen kağıdı şart mı? Oy kullanmaya gitmezsem ne olur?

14 Mayıs seçimleri gittikçe yaklaşıyor. Vatandaşlarda 14 Mayıs öncesinde kullanacakları oylara dair bazı sorularına yanıt arıyor. Seçmen kağıdına ve merak edilen diğer detaylar!

2023 seçimleri için yer sorgulama nasıl yapılır? Nerede oy kullanacağım?

2023 yılı, seçim yılı oldu için büyük bir önem taşıyor. Bir aydan az bir süre kalan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçmenler nerede oy kullanacağını merak etmeye başladı. 14 Mayıs seçiminde nerede oy kullanılacağı belli oldu mu?

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, doların seçimden sonra ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar seçimden ne kadar olacak? Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

Seçimler piyasaları nasıl etkileyecek? Erdoğan kazanırsa dolar TL ne olur? Kılıçdaroğlu kazanırsa dolar ne olur?

Mayıs ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde piyasaların izleyeceği rota herkesin merak konusu. Senaryolar, seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan veya Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma olasılığına göre değişiyor.

Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? İşte uzmanların tahminleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde TL'deki değer kaybının daha da hızlanması bekleniyor. İyi Parti lideri Akşener’in bugün altılı masadan ayrılmasının ardından iç piyasalar dalgalı bir seyir izlerken, analistler TL’deki değer kaybının önümüzdeki süreçte devam edeceğini öngörüyor.

Doların yarın ne kadar olacağı belli olmaya başladı! Nefesler tutuldu! Dolarınız varsa mutlaka bakın!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Dün ABD ara seçimleri ile yükselişine ara veren dolar kuru bugün yükselişe geçti. Peki dolar yarın ne kadar olacak? Yarın kritik gelişme sonrası doların yönü belli olacak. İşte son dakika dolar/TL kuru gelişmesi.

4K video kaydı yapabilen Huawei Nova 9 SE'ye 1000 TL indirim! 4 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Huawei, 4K video kaydı yapabilen akıllı cep telefonu uawei Nova 9 SE'ye bin TL indirim yaptı! Yeni fiyatları şok edecek! Peki, Huawei Nova 9 SE fiyatları ne kadar? İşte 4 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Muhtar seçimleri ne zaman Haberi

Muhtar seçimleri ne zaman

Muhtar seçimleri ne zaman?

Muhtar, köy veya mahalle tüzel kişiliğinde, yönetiminin başında bulunan kişiye deniyor. Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçiliyor. Muhtar seçiminde siyasi partiler aday gösteremezler. Türkiye'de muhtarlar 5 yıl görev yapıyor. Bu 5 yıldan sonra tekrar seçimler yapılıyor. Peki önümüzdeki muhtar seçimleri ne zaman?


Köy tüzel kişiliğini temsil eden muhtar köye ilişkin kararlarını 4 azasıyla birlikte alıyor. Muhtar köyün yol, köprü, çeşme vb ortak mallarını inşa ettirir, inşa olunanların bakım ve onarımını yaptırır.

Görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen; gereği gibi yapmayan muhtarlar köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulu kararı ile görevden uzaklaştırılabilir. Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi ile ilgili yasal esaslara Şehir ve Kasabalardaki Mahalle Muhtar ve İhtiyar Kurulları Tüzüğü kapsamında şu şekilde yer veriliyor:


Muhtar ve ihtiyar kurullarının seçimi 

Mahalle...