05 / 05 / 2024

muhtardan ikametgah almak

muhtardan ikametgah almak

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Peki, ikametgah belgesi nereden ve nasıl alınır? İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah internetten alınır mı?

İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Peki, ikametgah belgesi nereden ve nasıl alınır? İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah internetten alınır mı?

ENV-EX, İran ile ortak kurulacak OSB'de yer almak istiyor!

İran pazarına giren ENV-EX Pazarlama Toz Kontrol Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sarıgül, Türkiye ve İran arasında ortaklaşa kurulması planlanan OSB'de yer almak istediklerini söyledi.

Maketten ev almak isteyenler, daire içinde dolaşabiliyor!

Türkiye ’de ilk defa hayata geçirilen uygulama sayesindeartık daire almak isteyenler, sanal ortamda kat planlarının içine girip, evin tüm bölümlerini gezebiliyor.

Ev almak isteyenlere 3 boyutlu hizmet!

Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen uygulama sayesinde artık daire almak isteyenler, sanal ortamda kat planlarının içine girip, evin tüm bölümlerini gezebiliyor. Projeyi maket halindeyken görüp evinizi tanıma şansı bulunuyor.

Yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

İmar alabilmek için tüm arsa,tarla gibi yerlerinin yola cephesi olması gerekiyor.Bazı tarlaların,arsaların yola cephesi bulunmamaktadır.İşte yola cephesi olmayan tarlaya yol almak için gerekenler!

Konut kredisi almak isteyenler dikkat!

İcra yolu ile konut almak isteyen kişilerin merak ettikleri sorulardan biri de icradan ev alırken konut kredisi kullanılıp kullanılamayacağıdır. Peki İcra yolu ile konut alırken konut kredisi kullanılır mı?

Tapuyu üzerine almak ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. Peki, tapuyu üzerine almak ne kadar?

Kat mülkiyeti tapusu almak zorunlu mu?

Kat Mülkiyeti, inşaatı tamamlanmış ve oturma izni alınmış yapılarda kurulabiliyor.Tapu için gerekli evrakların tamamlanıp,tapu harcının ödenmesi gerekiyor.Peki kat mülkiyeti tapusu almak zorunlu mu?

Kiracı elektrik aboneliğini üzerine almak zorunda mı?

Taşınmaz mallarını kiralayan kimselerin gayrimenkulden yararlanabilmeleri için abonelikleri kendi adına alması gerekiyor. Peki, kiracı elektrik aboneliğini üzerine almak zorunda mı? Kiracı abonelik almazsa ne olur?

İstanbul,ABD'deki kongreleri almak istiyor!

İstanbul, sektörde pazarın yüzde 25'ni elinde bulunduran ABD'deki kongreleri almak istiyor. İstanbul, dünyanın kongre merkezi olma yolunda ilerliyor. İstanbul'da 2016 ile 2017 yılı için 35 kongrenin yapılması kesinleşti.

İnşaata iskan almak için gerekenler!

Ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından iskan belgesi düzenleniyor. Peki, inşaata iskan almak için gerekenler nelerdir?

Bankadan fek yazısı almak için gerekenler!

Fek yazısı,gayrimenkul üzerinde bulunan ipoteğin kaldırılması için hazırlanan resmi yazı ipotek olarak tanımlanıyor.Peki, bankadan fek yazısı almak için gerekenler nelerdir?Fek yazısı nasıl alınır?

Gül Park Yaşam'dan ev almak isteyenlere fırsat!

Gül Park Yaşam'dan ev almak isteyenlere fırsat sunuluyor. 1 oda 1 salon dairelerin 205 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıldığı projede 564 tane daire yer alıyor.

muhtardan ikametgah almak Haberi

muhtardan ikametgah almak

İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme yeri olan konutları ifade ediyor. Hukuki bir terim ikametgah, kişilerin yaşadığı adresin yasal olarak gösterildiği belge olarak nitelendiriliyor.


Tüzel kişilerin ikametgahı, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yeri ifade ediyor. Yasa tarafından ikametgahın belirlenmesi ise örneğin kocanın ikametgahı aynı zamanda karının ve velayetleri altındaki çocukların, ikametgahının da olmasını ifade ediyor.


Peki, ikametgah nereden alınır? İkametgah muhtardan alınır mı?

İkametgah belgesi, hem muhtardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye'deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.


İkametgah internetten alınır mı?

İkametgah belgesinin internetten alınması ile ilgili bir uygulama şuan bulunmuyor. Ancak, ikametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınabilmesi için İçİşleri Bakanlığı birtakım çalışmalar yürütüyor.


Hazırlanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve...