08 / 05 / 2024

Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü

Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü

Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge isteniyor mu? Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü var mıdır? İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte adres beyanı için gereken belgeler...

Oy kullanacak vatandaşların dikkatine! Bunu yapmayanlar sandığa gidemiyor!

Oy kullanmak isteyen vatandaşlar, eğer Kahramanmaraş merkezli depremden etkilendilerse ve adres değişikliği yaşadılarsa, bugün saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden adres beyanı yapmaları gerekiyor. Bu işlemi yapmayan vatandaşlar, seçimlerde oy kullanamayacaklar.

Emlak vergisinde bu tarihe dikkat!

Önümüzdeki 4 sene için emlak vergisi için yapılacak zamlar muhtarlıklara asılmaya başladı. Emlak vergisini yüksek bulan mükellefler 30 Temmuz tarihine kadar itirazda bulunabilir.

Elazığ’daki binaların hasar tespitleri askıya çıkıyor!

Elazığ Sivrice'de yaşanan 6.8'lik depremin ardından, binaların hasar durumlarına ilişkin listelerin 17 Şubat'ta muhtarlıklara asılacağı açıklandı...

Beylikdüzü Belediyesi'nden doğaya uyumlu muhtarlık binası!

Ulaşılabilirliği ve şeffaflığı vizyon edinen Beylikdüzü Belediyesi, yeni muhtarlık binası ve çözüm merkezi için hazırlıklara başladı.

Mahallemiz Marmara hizmete açıldı!

Yerel hizmet veren muhtarlıklara ilk kez “Mahallemiz Cumhuriyet” projesiyle farklı bir bakış açısı getiren Beylikdüzü Belediyesi, içerisinde Beylikdüzü Belediyesi Çözüm Merkezi ve muhtarlık bulunan “Mahallemiz Marmara”yı hizmete açtı.

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunana 875 TL para cezası!

Ocak 2015'ten itibaren gerçeğe aykırı beyanda bulunanların tespiti halinde idari para cezası uygulanacak.yalan beyan verdiği tespit edilen vatandaşlar 5490 sayılı Kanun gereğince yalan beyan verdikleri için 875 TL idari para cezası uygulanacak.

Yurt dışında yaşayanların ikametgahı!

İkametgah konusunda en çok merak edilen hususlar arasında yurt dışında yaşayan kimselerin adres beyanının nasıl verileceği oluyor.Yurt dışında yaşayanların ikametgahı nasıl değiştirilir? Yurt dışında yaşayanlar nasıl adres beyanında bulunur?

Adres beyanı cezasına itiraz!

Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat edilmesi gerekiyor. İşte adres beyanı cezasına itiraz esasları

Yurt dışında yaşayanların adres beyanı!

Kişilerin yerleşim yeri ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Peki, yurt dışında yaşayan vatandaşlar nasıl beyan verecek? İşte yurt dışında yaşayanların adres beyanı esasları...

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirim internetten de yapılabiliyor. Peki, internet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Adres beyanında bulunmama cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51. maddeleri gereğince, yerleşim yeri adres değişiklikleri 20 iş günü içinde nüfus müdürlüklerine beyan edilmesi gerekiyor? Peki, adres beyanında bulunmama cezası 2014 ne kadardır?

Yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin beyan edilmesi gerekiyor. Beyanın yanlış verilmesi halinde ne gibi ceza uygulanıyor? İşte yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

Adres beyanı nereye yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. Buna göre adres beyanı nereye yapılır? Adres beyanı nasıl yapılır?

Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü Haberi

Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü

Adres beyanı için gereken belgeler!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla; beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor.


Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı isteniyor. 


Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul ediliyor.


Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeler istenir.


Muhtarlıklara...