05 / 05 / 2024

Muhtasar beyanname zamanı

Muhtasar beyanname zamanı

Gelir vergisi beyanlarından biri olan muhtasar beyanname vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirimi için veriliyor. Peki, muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Muhtasar nedir? Muhtasar beyanname ne demek?

Muhtasar beyanname, kamu idare ve kuruluşlarından, serbest meslek erbaplarına kadar pek çok kişi tarafından ödenmekle birlikte, muhasebeyle ilgili bu terim pek çok kişi tarafından da merak edilmektedir. İşte, kanun ile düzenlenen muhtasar beyanname hakkında ayrıntılar…

2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Geçtiğimiz sene konut ya da işyerini kiraya verenler bu sene vergi mükellefi oluyor. Mükellefin öncelikle beyanname vermesi gerekiyor. Peki, 2022 kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Ev ve iş yeri sahipleri için zaman daralıyor! 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için zaman daralıyor. Gayrimenkullerinden kira geliri elde eden mükelleflerin 7 gün içerisinde beyanname vermesi gerekiyor...

Değerli konut vergisi beyanname zamanı 2021!

Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'nin üzerinde binlerce konut için beyanname dönemi başladı. İşte değerli konut vergisi beyanname zamanı 2021...

Konutta beyanname zamanı!

Yeni yıldan bu yana devreye giren değerli konut vergisi için mükelleflerin elektronik ortamda beyanname verebilmesiyle ilgili düzenleme İnternet Vergi Dairesi’nde yapıldı. Beyanname sonrası ödeme devreye alınacak. Ancak bazı mükellefler vergi ödemeyecek. İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

1319 sayılı kanun gereğince ödenen emlak vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde yapılıyor. Vergi için beyanname de veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2017?

Kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Taşınmaz mal kiralarından elde edilen gelirler Mart ayında vergilendiriliyor. Belirlenen istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vererek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı en son ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016!

Kira gelir vergisini bu sene, 2015 yılı içerisinde gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödeyecek. İstisna sınırının üstünde geliri olan kimseler öncelikle beyanname verecek. İşte kira gelir vergisi beyanname zamanı 2016..

Çevre temizlik vergisi beyannamesi verme zamanı!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetleri için tahsil ediliyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte çevre temizlik vergisi beyannamesi verme zamanı..

Arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

1319 sayılı kanun gereğince araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Satın alınan arazi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, arazi emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Vergi ödemeleri için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Muhtasar beyanname zamanı Haberi

Muhtasar beyanname zamanı

Muhtasar beyanname ne zaman verilir?

Gelir vegisi beyanlarından biri olan muhtasar beyanname, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, işverenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kimseler tarafından kesilen vergilerin matrahları ile birlikte, toplu olarak vergi dairesine bildirilmesine mahsustur.


Muhtasar beyannamede stopaj usulü vergilendirme söz konusu oluyor. Stopaj usulünde vergi asıl borçludan değil, vergi sorumlusundan talep ediliyor. Peki, muhtasar beyanname ne zaman ve nereye verilir?


Muhtasar beyanname zamanı..

Muhtasar beyanname bağlı olunan vergi dairesine verilerek bildirilmiş olunur. Muhtasar beyanname aylık olarak veya üç aylık olarak düzenlenerek bildirim yapılabilir. 


Üç aylık dönemler halinde beyanname verebilmek için bazı şartlar sağlanmalıdır. Bunlar;


-10 veya daha az sayıda işçi sayısına sahip işletmeler

-Zirai kazanç sağlamak

-Vergi dairesine daha önceden üç aylık bildirim yapılacağı konusunda bilgi vermek


Bu şartlar sağlandığında beyanname her ay yerine Ocak, Nisan, Temmuz...