28 / 07 / 2024

Mühürleme kanunu

Mühürleme kanunu

Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulmasıdır. İşte mühürleme kanunu esasları...

Bakan Uraloğlu açıkladı! e-imza’dan sonra ‘e-mühür’ geliyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda yapılan Elektronik Mühür düzenlemelerine dair açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Elektronik İmzanın gerçek kişilere verildiğini ve kişinin ıslak imzasına karşılık olarak geldiğini ifade etti. 

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

Yılmaz Özdil'in villası mühürlendi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı villa, imara aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlendi. Görüntülediği mühürde, "Bu inşaat ruhsat ve eklerine aykırı olduğundan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32'nci maddesine istinaden mühürlenerek durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

TOGO Kuleleri mühürlü kalacak!

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün'ün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen TOGO Kulelerine ilişkin üst mahkeme karar verdş. Aygün'ün mühürleme işleminin iptali ve yürütmeyi durdurma kararı alınması talebi mahkeme tarafından reddedildi...

Avcılar’daki riskli binada daireler mühürleniyor!

Avcılar’daki Cihangir Mahallesi’nde kolonları çatlayan binanın tahliye edilmesi için verilen sürenin bugün dolmasının ardından mühürleme işlemlerine başlandı...

Bolu'da tartışmalara neden olan inşaat mühürlendi!

Bolu Kültür Mahallesi'de yol üstünde bulunan ve şehirde bazı tartışmalara neden olan inşaat çalışması hakkında Bolu Belediyesi tarafından mühürleme kararı alındı. 

Bozcaada'da 45 işletme mühürlenecek!

Bozcaada Belediyesi, 45 ruhsatsız kaçak işletmeyi mühürlemeye başladı. Edinilen bilgilere göre, mühürleme işleminin CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) yapılan şikayetlerin neticesinde gerçekleştiği iddia ediliyor.

Bodrum Hal Çarşısı'nda boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki "Hal Çarşısı"nda, kira sözleşmesinin bitmesi üzerine belediye ekiplerince dükkanlarda boşaltma ve mühürleme işlemi başlatıldı.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Çanakkale'deki dersane binası imara aykırı olduğu için mühürlendi!

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde faaliyet gösteren Fem ve Anafem Dersaneleri’nin bulunduğu bina, ‘yangın, can ve mal güvenliği’ ile ‘imar yönünden projeye aykırı kaçak bölümler yapıldığı’ gerekçesiyle belediye fen işleri ekiplerince mühürlendi.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Bin 250 konut ve iş yeri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak 17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor.

Çubuklu Kanlıca Sahil yolu projesi İnşaatı tüm hızıyla sürüyor!

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yoluna kardeş geliyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca Sahil yolu projesi" kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Kaçak inşaat mühürleme tutanağı!

Ruhsat alınmadan inşaata başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaat yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor. Peki, kaçak inşaat mühürleme tutanağı nedir?

Mühürleme kanunu Haberi

Mühürleme kanunu

Mühürleme kanunu!

Mühürleme; Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulması olarak tanımlanıyor.


Mühürleme uygulaması ile ilgili yasal esaslar, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu Yönetmeliğinde açıklanıyor:


Çekişmesiz Yargıda Mühürleme, Deftere Geçirme ve Yemin Tutanağı

Düzenlenmesi Usulü


Mühürleme

MADDE 49 – (1) Mühürleme, taşınır malların koruma altına alınması amacıyla bir yerde tutularak kullanılmasının önlenmesi veya bir taşınmazın kullanılmasının, değiştirilmesinin önlenmesi ya da belirli bir faaliyetin durdurulmasıdır.


(2) Taşınır mallar deftere geçirildikten sonra bir torba veya kapalı bir yere konularak muhafaza altına alınır ve uygun araçlarla mühürlenir.


(3) Taşınmazlarda mühürleme işlemi, taşınmaza giriş ve çıkışın engellenmesi veya bir faaliyetin önlenmesi şeklinde gerçekleştirilir.


(4) Mühürleme işlemleri yazı işleri müdürü veya görevli personel tarafından yer, gün...