21 / 05 / 2024

Mukimlik Belgesi başvuruları

Mukimlik Belgesi başvuruları

Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Uygulamaları Kapsamında Mukimlik, Mukimlik Belgesi Düzenlemeye Yetkili Makamlar ve Mukimlik Belgesi Başvurularına İlişkin Sirküler Yayınlandı. Mukimlik Belgesi Başvurularına İlişkin Sirküler haberimizde bulunuyor..

Giresun'daki yapı kayıt belgesi başvuruları meclis gündeminde!

Giresun'da yapı kayıt belgesi almak için yapılan başvurular TBMM gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İmar Barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan imar barışı düzenlemesi başvuruları ve yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri için son tarih belirlendi.

Antalya’da imar barışına başvurular 151 bine ulaştı!

Antalya’da imar barışı uygulamasıyla oluşturulan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ sayısı 151 bin 708’e denk geldi. Uygulamada başvurular alınmaya devam ederken son başvuru tarihi ise 15 Haziran olarak açıklandı.

10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu!

İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki hangi yapı için başvurular nasıl yapılacak? İşte 10 adımda yapı kayıt belgesi başvurusu...

İmar barışında milyonlarca kişi başvurularını tamamladı!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye milyonlarca kişi başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, 15 Haziran 2019'a kadar alınacak.

İmar barışında başvurular uzatılmalı!

6 Haziran’da başlayan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar sonrasında başvurular 9 milyonu aştı. İmar barışına yoğun ilgi devam ediyor. 

Yapı kayıt belgesi başvurusuna 10 örnek!

E-devlet üzerinden yapılan imar barışı başvurularında tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi gerekiyor. İşte Bakanlık tarafından hazırlanan 10 yapı kayıt belgesi başvuru örneği...

Emlakçılar için yetki belgesi başvuruları başladı!

Emlak işletmelerinin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için, işletme adına bir yetki belgesi almaları gerekiyor. Yetki Belgesi başvuruları bugün itibariyle başladı.

İmar barışı başvuruları düzeltilebilecek!

Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlar, artık başvurularını düzeltebilecek..

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları yarın başlıyor!

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren imar barışı için başvurular devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara düşük faizli imar barışı kredisi başvurularını yarından itibaren gerçekleştirebilecek.

Düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

Ruhsatsız ve imara aykırı binlerce yapıyı ilgilendiren İmar Barışı için başvurular devam ederken, Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlara da bankalar yardım eli uzattı. Peki düşük faizli imar barışı kredisi başvuruları ne zaman başlıyor?

İmar barışı başvuruları ne zaman bitecek?

İmar barışının ne zaman biteceği yüzlerce kişinin merak ettiği soru haline geldi. 13 milyon yapıyı kapsayan Yapı Kayıt Belgesi'ne yoğun başvuru gelmişti. Peki, imar barışı başvuruları için son gün ne zaman?

İmar barışı başvuruları e-devlet'ten yapılacak!

Binlerce yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi'nde başvurular ve ödemeler başladı. Peki, İmar Barışı nedir? Başvurular nereye yapılır ve nasıl hesaplanır?

Mukimlik Belgesi başvuruları Haberi

Mukimlik Belgesi başvuruları

20.12.2013 tarih ve ÇVÖA/2013-1 Sıra No.lu Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları  Sirküleri’nde; 13.02.2007 tarih ve ÇVÖA/2007-1 sayılı Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Sirkülerinin, zaman içinde meydana gelen gelişmelere bağlı olarak revize edilmesi ihtiyacı doğmuş olup, Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları uygulamaları kapsamında mukimlik, mukimlik belgesi düzenlemeye yetkili makamlar ve mukimlik belgesi başvurularına ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.


Söz konusu Sirkülere ulaşmak için...