22 / 05 / 2024

Mukimlik Belgesi sirküler

Mukimlik Belgesi sirküler

Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Uygulamaları Kapsamında Mukimlik, Mukimlik Belgesi Düzenlemeye Yetkili Makamlar ve Mukimlik Belgesi Başvurularına İlişkin Sirküler Yayınlandı. Mukimlik Belgesi Başvurularına İlişkin Sirküler haberimizde bulunuyor..

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Türk lirasına çevrilecek kira sözleşmelerinin damga vergisi sirküleri!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Türk parasına uyarlanacak sözleşmelere ilişkin damga vergisi uygulaması hakkında sirküler yayınladı...

Ev hizmetlerinde çalışanların vergilendirilmesine ilişkin sirküler!

Ev hizmetlerinde çalışanlara, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23. maddesinin birinci fıkrasının (6) numaralı bendinde yer alan istisnanın uygulaması hakkında Sirküler Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı...

Gelir vergisi sirküleri 76!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, değer artışı kazancının hesaplanmasında, iktisap tarihi olarak hangi tarihin esas alınacağına ilişkin açıklamalar gelir vergisi sirküleri 76 'da açıklanıyor. İşte sirküler..

Katma değer vergisi sirküleri 58!

Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında katma değer vergisi uygulaması hakkında 23/06/2010 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sirküler yayımlandı. İşte Katma değer vergisi sirküleri 58..

TOKİ'den şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine tapu harcı muafiyeti!

TOKİ şehit ailelerine, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine tapu harcı muafiyeti ile ilgili esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Haziran 2014 tarihinde bir sirküler ile yayımlandı...

TOKİ harçtan muaf mı?

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, TOKİ harçtan muaf mı?

TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte TOKİ faizsiz konut kredisi masrafları 2014..

Konut kredileri ile ilgili ipoteklerin harç uygulaması sirküleri yayınlandı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Toplu Konut Kanunu'nun Ek 2’nci Maddesi Kapsamında Kullandırılacak Kredilerle İlgili İpotekler İle Bu Konutların Tapuya Tescilinde Harç Uygulamasına İlişkin Sirküler Yayınlandı.

Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni!

Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulamasına ilişkin sirküler yayımlandı. İşte Harçlar Kanunu sirküleri 14 tam metni..

Toplu Konut Kanunu harçları hakkında sirküler!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması ile ilgili sirküler bugün yayımlandı...

Soma ve Savaştepe'de geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı!

Manisa ili Soma ve Kırkağaç ilçeleri ile Balıkesir ili Savaştepe ilçesinde bulunan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı. İlgili sirküler haberimizde yer alıyor.

Elektrik üretimi lisans harçlarına ilişkin sirküler yayınlandı!

Elektrik üretimi lisans harçlarına ilişkin sirküler yayınlandı. Buna göre, harç bildirimi, hidrolik kaynaklara dayalı elektrik üretiminin farklı illerde yapılması halinde her bir il için ayrı ayrı düzenlenecek.

Mukimlik Belgesi sirküler Haberi

Mukimlik Belgesi sirküler

20.12.2013 tarih ve ÇVÖA/2013-1 Sıra No.lu Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları  Sirküleri’nde; 13.02.2007 tarih ve ÇVÖA/2007-1 sayılı Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları Sirkülerinin, zaman içinde meydana gelen gelişmelere bağlı olarak revize edilmesi ihtiyacı doğmuş olup, Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları uygulamaları kapsamında mukimlik, mukimlik belgesi düzenlemeye yetkili makamlar ve mukimlik belgesi başvurularına ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.


Söz konusu Sirkülere ulaşmak için...