06 / 05 / 2024

mülki idare sınıfları

mülki idare sınıfları

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ ile 9 ilde 11 ilçenin mülki idare sınıfı değişti..

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesi için hazır! 

Bartın Eğitim Kampüsü projesiyle hazırlanan ahşap konteyner sınıflar deprem bölgesine gönderilecek. Ahşap konteyner sınıfların açılışını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yapacak.

Fırladı... Gümüş fiyatları 13 TL sınırına dayandı! Elinde 1 gram bile gümüşü olanlar müjde

Son dakika gümüş fiyatları bugün atak yaparak hızla yükselişe geçti. Gümüş 13 TL sınırına kadar dayandı. Elinde 1 gram bile gümüşü olan yatırımcılar müjde! İşte son dakika gümüş fiyatları...

Gümüş 12 TL sınırına geldi! Yatırımcıların yüzü sonunda gülüyor! Gümüş fiyatlarında son dakika

Gümüş fiyatları 3 Ekim günü yükselişe geçti. 10 TL seviyesine kadar gerileyen  gümüş yükselerek 12 TL sınırına geldi. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş alış satış fiyatı kaç TL? İşte son dakika gümüş fiyatları 3 Ekim 2022...

Bitcoin gergin ip üzerinde yürüyor!

Küresel piyasalardaki tüm varlık sınıflarında olduğu gibi, kriptolarda da dikkatler Fed'in faiz oranlarına ilişkin kararına odaklandı. Fed'den güçlü bir faiz artırımı beklentileri, Bitcoin'i iki yılın en düşük seviyesine gönderdi. 

THY'den herkesi şaşkına çeviren karar! Yaş sınırı değişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, herkesi şaşkına çeviren kararı açıkladı. THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev alacaklara müjde! O sınır kaldırıldı!

Ticaret Bakanlığı, konut satışlarında taksit sınırını kaldırdı. Bakanlık taşıt satışlarında ise 60 aya kadar taksit imkanı getirdi.

Altın için şok tahmin! Yatırımcılar dikkat!

Altın fiyatları neredeyse tüm varlık sınıflarından daha zayıf bir performans gösteriyor. Uzmanlar altınla ilgili çarpıcı ifadelerde bulundu...

Müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre müteahhitler 15 sınıfa ayrıldı. Böylece her bir müteahhit, sahip olduğu belgenin türüne göre belirlenen tutardaki yapım işlerini üstlenebilecek.

Emlak Katılım Bankası'ndan sınırlı kira sertifikaları ihracı!

Emlak Katılım Bankası yurt içinde, 5 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak kira sertifikaları ihraç edecek.

mülki idare sınıfları Haberi

mülki idare sınıfları

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvellerde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 9 ilde 11 ilçenin mülki idare sınıfı değişti.


İçişleri Bakanlığından:


MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA, DEĞERLENDİRME VE YERDEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİNİN EKİ CETVELLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI

HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2017/1)


MADDE 1 – 24/6/1986 tarihli ve 86/10782 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliğinin ekinde yer alan İlçe Sınıflarını Düzenleyen (EK: II) sayılı cetvel aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.



MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini İçişleri Bakanı...