02 / 05 / 2024

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm nerede

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm nerede

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm Danışman. Müşavirlik İmar İnşaat Planlama Harita Müh.ve Turizm Tic.Ltd.Şti. Seracettin Özgü Oral ve Süheyla Aydın ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Beyoğlu'nda kuruldu.

Yeni kentsel dönüşüm yasası AYM'de: Mülkiyet hakkı, ölçülülük ilkesi, etkili başvuru ilkelerini ihlal ediyor!

CHP, 9 Kasım 2023 tarihli Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını ihlal eder! 

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalarda sular durulmuyor. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararı mülkiyet hakkını nasıl ihlal edebilir? İşte ayrıntılar...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkı tartışmaları! Yasa onaylandı, tartışmalar büyüdü!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun TBMM'de kabul edildi. Eleştirilerin odağında ise mülkiyet hakkının ihlali yer alıyor. İşte tepki çeken yasanın ayrıntıları...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Süleyman Soylu'dan mülkiyet sahiplerine kentsel dönüşüm çağrısı!

İstanbul'un Afetlere Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'na katılım sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentsel dönüşüm çalışmalarında, özellikle mülkiyet sahiplerinden biraz daha fazla gayret sarf etmelerini istediklerini dile getirdi.

Yıldırım'da kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki en büyük engellerden birisi olarak görülen mülkiyet sorunu kaynaklı plan uygulama iptalleri dönemi, Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan İmar Kanunu değişikliği ile sona erecek.

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıklarında arabulucuk şartı!

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi hazırlandı. Taslağa göre, ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor.

10 soruda Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 50 yıllık mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor. İşte, 10 soruda Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi... 

Muharrem İnce: Erdoğan kentsel dönüşümü unuttu!

Sancaktepe'de düzenlenen mitingde halka seslenen CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Erdoğan kentsel dönüşümü unuttu. İstanbul'daki tapu mülkiyet sorunu yaşadığı günleri unuttu" dedi...

Kentsel dönüşümde mülkiyet hakkının sınırlandırılması!

Avukat Fatma Dilşad Yelken, "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunlar ve mülkiyet hakkının sınırlandırılması" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad Yelken'in o yazısı..

Esenler Çiftehavuzlar kentsel dönüşümünde yeni bir adım!

Esenler Çiftehavuzlar Mahallesi'ndeki hak sahibi vatandaşların Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde askıya çıkarılan mülkiyet analizlerini kontrol etmesi gerekiyor. Analizler 1 Mart'a kadar askıda kalacak.

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm nerede Haberi

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm nerede

Mülkiyet Kentsel Dönüşüm Danışman. Müşavirlik İmar İnşaat Planlama Harita Müh.ve Turizm Tic.Ltd.Şti. Seracettin Özgü Oral ve Süheyla Aydın ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Beyoğlu'nda kuruldu.


Mülkiyet Kentsel Dönüşüm Danışman. Müşavirlik İmar İnşaat Planlama Harita Müh.ve Turizm Tic.Ltd.Şti. iş konusu; 1. İnşaat Mühendisliği, Harita-Kadastro ve Geomatik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama alanlarına giren konularda her türlü proje, danışmanlık, müşavirlik, kontrolörlük ve denetim işlerini yapmak.  2. Kentsel Dönüşüm alanlarında her türlü, çalışma, tespit, değerleme, fizibilite,raporlama ve uygulama işleri ile zemin etüdleri ve risk raporlarını hazırlamak ve denetlemek, riskli yapı ve riskli alan ve rezerv alan tespitlerini yapmak. 3.Gayrimenkul  değerleme ve ekspertiz çalışmaları ile gayrimenkul ve arazi geliştirme,konularında raporlama, projelendirme ve fizibilite çalışmaları ile değer...