05 / 05 / 2024

mülkiyet türü

mülkiyet türü

Mülkiyet hakkı bir taşınmazın sahibine o taşınmaz üzerinde geniş yetkiler veren hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki mülkiyet hakkının türleri nelerdir? Mülkiyet hakkı kaça ayrılıyor? haberimizin devamında yer alıyor..

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Yabancı mülkiyet sayısı 400 bini aştı!

Yabancı mülkiyet sayısı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Türkiye genelinde toplam yabancı mülkiyet sayısı 400 bini geçti" diye konuştu.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Evini satmayı düşünenler dikkat! Pazarlamada en önemli şartlar!

Satın almak ya da kiralamak istediğimiz gayrimenkulün 'mülkiyet türü' pazarlamasını doğrudan etkilediğinden, mülkiyet türleri ve bunların sonuçlarını bilmemiz gerekiyor...

Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet olabiliyor. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

8 soruda elbirliği mülkiyeti nedir?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet oluyor. Peki, elbirliği mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti özellikleri nelerdir? İşte yanıtı..

Üniversitelerde mülkiyet bilgisi yaygınlaştırılacak!

Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi Yönlendirme Komitesi toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Bülent Ecevit Üniversitesi Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliği yaptı.

Kavlan İnşaat Turizm Otomotiv Emlak Yatırım Taahhüt Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul kuruldu!

Kavlan İnşaat Turizm Otomotiv Emlak Yatırım Taahhüt Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul, Firdes Çelik Şube Müdürlüğünde 10 bin TL sermaye ile 10 Mayıs'ta Ortaköy, Mecidiye Mahallesi'nde kuruldu.

Macaristan Prensi 2. Rakoczi'nin Tekirdağ'daki evi müzeye dönüştürüldü!

Osmanlı İmparatorluğu'nun sahip çıktığı Macaristan Prensi 2'nci Rakoczi'nin, Tekirdağ'da yaşadığı ve müzeye dönüştürülen evin tek sorumlusu Ali Kabul, 35 yıldır müzenin hem yöneticiliğini hem de bakımını yürütüyor.

Kira gelir vergisinde götürü gider kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nda kira gelir vergisi için de yapılan değişiklikler bulunuyor. Peki, mevcut uygulamada yüzde 25'lik indirime imkan veren götürü gider kalktı mı? İşte yanıtı..

Kütahya Yıldırım Beyazıt Vakfı arsasına termal otel geliyor!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yıldırım Beyazıt Vakfı'nın 2 arsasını 45 yıllığına yapım karşılığı kiraya verecek. Ticaret alanı imarlı arsalardan biri üzerinde 308 odalı 5 yıldızlı termal otel yaptırılacak.

İMPOMES Mülkiyet Erişim Sistemi 4,5G ile yatırımcının cebinde!

Daha önce Türkiye’nin sayılı Holdingleri, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Bankalarının kullandığı İMPOMES Mülkiyet Erişim sistemi, 4.5 G ile birlikte bireysel yatırımcının da hizmetine giriyor.

mülkiyet türü Haberi

mülkiyet türü

Mülkiyet hakkının türleri


Mülkiyet hakkı genel olarak mülkiyete konu olan şey ve şeylerle hakkın sahibi ve kullananı özel veya tüzel kişiler olmak yönünden değişiklikler gösteriyor. Örneğin; mülkiyete konu olan eşyanın taşınır veya taşınmaz olamsına göre taşınır mülkiyet veya teşınmaz mülkiyet ayrımı yapılrıken, yin mülkiyet hakkına sahip olan kişilerin toplumsal ve hukuksal konumları sebebiyle de özel mülkiyet ya da kamu mülkiyeti olarak ayrılıyor. Peki mülkiyet hakkının türleri nelerdir?



Tekli mülkiyet


Taşınır ya da taşınmaz bir mal üzerinde mülkiyet hakkı başkaları ile paylaşılmaksızın sadece tek kişiye ait ise; ortada gerek öğretide, gerekse hukuksal uygulamalarda kullanılan bir kavram olarak "tekli mülkiyet vardır. Bu durumda mülkiyet hakkının sağladığı yetkiler ve bu yetkilerin kullanılması ile yine mülkiyet hakkının malike yüklediği görevlerin yerine getirilmesi bir tek kişiye, yani...