17 / 05 / 2024

Mülkiyeti İBB de olan arsalar

Mülkiyeti İBB de olan arsalar

1957 yılında Belediye, istimlaklar sonucunda açıkta kalan vatandaşlara yer temin etmek için arsa satışlarına başlayacakmış. Beyoğlu'nda Kazancı Yokuşu, Turan Caddesi, Ülker Sokak'ında bulunan arsalar ilk partide satılacakmış.

Kayseri'deki kat mülkiyeti tapusu sorunu Meclis'te: Vatandaşlar mağdur edilmesin!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kayseri'de pek çok yoksul vatandaşın seneler önce yapı ruhsatı alarak ev yaptırdığını şimdi ise arsa tapularını kat mülkiyeti tapusuna çevirmek istediklerini ancak bunu yapmak için istenen bedeli ödeyemediklerini belirtti. İşte Ataş'ın o açıklaması...

İstanbulkart kullananlara müjde: Kasım indirimlerine İBB de katıldı!

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirimler peş peşe geldi. Efsane kasım indirimlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de katıldı. İşte kampanyanın detayları...

Kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark nedir?

Mülk sahibi olanları ilgilendiren konulardan biri de kat mülkiyeti ve kat irtifikadır. Bu iki kavram birbirinden bazı noktalarla ayrılmıştır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı neyi ifade eder ve arasındaki farklar nelerdir? İşte kat mülkiyeti ve kat irtifakı ile ilgili bilgiler...

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Teklif ile yönetim planında, hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferansları 22 Ekim'de başlıyor!

Kat Mülkiyeti Hukuku Konferans Dizisi yayınlandı. 14 bağımsız konferansa yer verilecek olan konferans dizisi 7 hafta sürecek.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişiklikleri!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için torba yasadaki kat mülkiyeti ve tapu kanunu değişikliklerini kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik teklifi verildi! 

Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..

Mülkiyeti İBB de olan arsalar Haberi

Mülkiyeti İBB de olan arsalar

Belediye arsa satışlarına başlıyor.


İlk satış 15 Nisan'da yapılacak.

 Belediye, istimlaklar sonunda açıkta kalan vatandaşların yer temin etmeleri için arsa satışlarına başlamıştır.

 Kapalı zarf usulü ile yapılacak arsa satışlarından Belediye 13 milyon 810 bin 850 lira sağlayacaktır.

 Birinci parti arsa satışları 15 Nisan'da yapılacaktır. Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi Kazancı Yokuşu, Turan Caddesi, Ülker Sokağı'ndaki arsalar bu partide satılacaktır.


(1957 yılında Reşat Altın 131 liraya satılıyormuş.)


Akşam Gazetesi 2 Nisan 1957



Abdullah Kutalmış...