29 / 04 / 2024

mülkiyetin anlamı

mülkiyetin anlamı

Hukuki bakımdan mülkiyet nedir? Mülkiyetin konusu nedir? Mülkiyet hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevapları ve daha fazlası için haberimizi inceleyebilir ve mülkiyet konusu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Eşler arasında miras nasıl paylaşılır? Resmen belli oldu! Milyonları ilgilendiriyor! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kuru mülkiyet sahibinin vefatı durumunda mülkiyetin mirasçılara geçip geçmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Analistler "Düşükten altın aldım arkama yaslanırım" diyenlere seslendi! İşler öyle değil

Altındaki düşüşün ardından çok sayıda vatandaş altına yatırım yapmaya başladı. Ancak analistler Amerikan Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede başarsız olabileceğini ve daha şahin politikalar izleyebileceğini belirtiyor. Bu da altındaki düşüşün süreceği anlamına geliyor.

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anlam Mühendislik Organizasyon Turizm İnşaat Bilişim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi  Üsküdar’da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Şen tarafından kuruldu.

Alanya Belediyesi'nden 1400 metrekarelik dev tesis yatırımı!

Alanya Belediyesi tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı marangozhanesi 1400 metrekarelik dev bir tesise taşıdı. Yeni adımla beraber mobilya ve dekor anlamında A’dan Z’ye her şey bu tesiste ivedilikle üretilecek.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Katar'dan Türkiye'ye 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Türkiye’nin ekonomi anlamında önemli müttefiklerinden bir olan Katar gelecek yılda 650 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmaya karar verdi. 

Ümraniye Elmalıkent Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı!

Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşüm anlamında attığı önemli adımlardan biri olan Elmalıkent Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ofisi açıldı.

Fuat Oktay: Kentsel dönüşüm siyaset üstü tutulmalı!

Kentsel dönüşümün siyaset üstü tutulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu konuda negatif bir anlam yüklemeden pozitif algının olması gerektiğine değindi.

Mimaroba'da konut fiyatları 180 arttı!

Büyükçekmece bölgesinin değerinin hızla arttığını söyleyen Projekspert Gayrimenkul Kurucusu Emel Akbaş İdikut, ''Fiyatların son 5 yılda yüzde 180 arttığı Mimaroba hem yaşam hem yatırım kalitesi anlamında İstanbul’un en hızlı gelişen bölgelerinden biri'' dedi.

mülkiyetin anlamı Haberi

mülkiyetin anlamı

Hukuki bakımdan mülkiyet


Hukuki bakımdan mülkiyet, kanun veya diğer düzenleyici hukuk kaideleriyle sınırlanmış olarak, bir mal üstünde en geniş tasarruf imkanı sağlayan ayni bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir malın mülkiyetine sahip olan, onu dilediği gibi kullanabilir. Malik olan, malını satabilir, bağışlayabilir, dilediği sürece dilediği gibi kullanabilir, maldan veya gelirinden istediği şekilde faydalanabilir 1982 Anayasası'nın 35'inci maddesinde; herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu, bu hakların ancak, kamu yararı gayesiyle kanunla sınırlanabileceği, mülkiyet hakkının kullanılmasının toplum yararına aykırı olamayacağı hususları hükme bağlanmış ve böylece mülkiyet hakkı, Anayasa'da teminat altına alınmıştır.


Mülkiyetin konusu, menkul yani taşınır ve gayrimenkul yani taşınmaz maddi mallardır. Alacak hakları ve fikri haklar üzerinde mülkiyet söz konusu değildir.



Gayrimenkul mülkiyeti nedir?



Gayrimenkul mülkiyeti; gayrimenkuller üstündeki mülkiyet hakkıdır Arazi, tapu siciline...