29 / 04 / 2024

mülkiyetin konusu

mülkiyetin konusu

Hukuki bakımdan mülkiyet nedir? Mülkiyetin konusu nedir? Mülkiyet hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevapları ve daha fazlası için haberimizi inceleyebilir ve mülkiyet konusu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

TAGEM Genel Müdürü Türker: ‘Milli güvenlikten daha önemli bir konu varsa o da gıda konusu!’

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Metin Türker, gıda alanında yaşanan sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türker, “Gıda konusu artık milli güvenlikten daha önemli duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Eşler arasında miras nasıl paylaşılır? Resmen belli oldu! Milyonları ilgilendiriyor! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kuru mülkiyet sahibinin vefatı durumunda mülkiyetin mirasçılara geçip geçmeyeceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Yener Yıldırım: AOÇ arazilerinde sahipsizlik söz konusu değil!

Atatürk Orman Çiftliği AOÇ Müdürü Yener Yıldırım, TBMM KİT Komisyonunda, yaptığı açıklamada AOÇ'ne ait arazilerde herhangi bir sahipsizliğin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

Gayrimenkul hukukunda kat maliklerinin hakları neler?

Özellikle, son yıllarda hayata geçirilen siteler, iş merkezleri metropol yaşamında ihtiyacımız olan konfora ulaşmamız için adeta bir köprü oldu. Peki sitelerde kat mülkiyeti konusu nedir? İşte detaylar...

15 maddede sitelerde mülkiyetin devri mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde mülkiyetin devri mecburiyeti" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Borç karşılığı verilen tapu nasıl geri alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Rahmetli babam tapu üzerindeki 4 katlı binayı baskıyla vermek zorunda kalıyor. Borç, mülkiyetin 5’te 1’i bile değil ve tapuda işlem yapılırken hiç bir ücret ödenmiyor. Dekont vs de yok. Biz bu tapumuzu nasıl geri alırız?' sorusunu yanıtladı.

İstanbul Üniversitesi Beşiktaş'taki 2 dairesini satıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, mülkiyetin 1/4 hissesi İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, 3/4 hissesi Güner Özakın'a ait olduğu 2 daireyi ihale ile satışa sunuyor...

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.

Adnan Oktar’ın villasındaki yıkım tartışma konusu oldu!

Adnan Oktar grubunun Kandilli’deki villasında yıkım çalışmaları başladı. Arazide bulunan kaçak yapılar tartışma konusu oldu.

Gölcük Otel ve Lokantası tadilat ve kiralama ihalesi 20 Haziran'da!

Ödemiş Belediyesi'nden esaslı tadilat yapım karşılığı uzun süreli kiralama, işletme ve mülkiyetin devir işi ihale ediliyor...

Tapu kadastro mülkiyetin güvencesi!

AKÜ'nün ev sahipliğinde Harita Genel Komutanlığı ve Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) isbirliğiyle düzenlenen IX. TUFUAB Teknik Sempozyumu başladı.

Toplulaştırma kararı nasıl alınır?

Arazi toplulaştırması, kadastrosu yapılmış olan yerlerde uygulanıyor. Peki, mülkiyetin planlı düzenlenmesi olarak da tanımlanan toplulaştırma işlemi nasıl yapılır? Toplulaştırma kararı nasıl alınır? İşte yanıtı..

mülkiyetin konusu Haberi

mülkiyetin konusu

Hukuki bakımdan mülkiyet


Hukuki bakımdan mülkiyet, kanun veya diğer düzenleyici hukuk kaideleriyle sınırlanmış olarak, bir mal üstünde en geniş tasarruf imkanı sağlayan ayni bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir malın mülkiyetine sahip olan, onu dilediği gibi kullanabilir. Malik olan, malını satabilir, bağışlayabilir, dilediği sürece dilediği gibi kullanabilir, maldan veya gelirinden istediği şekilde faydalanabilir 1982 Anayasası'nın 35'inci maddesinde; herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu, bu hakların ancak, kamu yararı gayesiyle kanunla sınırlanabileceği, mülkiyet hakkının kullanılmasının toplum yararına aykırı olamayacağı hususları hükme bağlanmış ve böylece mülkiyet hakkı, Anayasa'da teminat altına alınmıştır.


Mülkiyetin konusu, menkul yani taşınır ve gayrimenkul yani taşınmaz maddi mallardır. Alacak hakları ve fikri haklar üzerinde mülkiyet söz konusu değildir.



Gayrimenkul mülkiyeti nedir?



Gayrimenkul mülkiyeti; gayrimenkuller üstündeki mülkiyet hakkıdır Arazi, tapu siciline...