29 / 04 / 2024

mülkiyetin tanımı

mülkiyetin tanımı

Hukuki bakımdan mülkiyet nedir? Mülkiyetin konusu nedir? Mülkiyet hakkında merak ettiğiniz bu soruların cevapları ve daha fazlası için haberimizi inceleyebilir ve mülkiyet konusu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Elbirliği mülkiyetin özellikleri!

Medeni Kanun kapsamında, el birliği mülkiyeti; topluluk dolayısıyla mallara birlikte malik olanların mülkiyeti olarak tanımlanıyor. Peki, elbirliği mülkiyetin özellikleri nelerdir? İşte Kanun kapsamında açıklanan esaslar...

Emre Yazıcı: Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı var!

TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye'de ihtiyaçtan fazla ofis yatırımı olduğuna dikkat çekti. Yazıcı, "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken şu an bunun yaklaşık 10 katı bir proje var" dedi.

İştirak halinde mülkiyetin sona ermesi!

İştirak halinde mülkiyette ortakların belli bir hisse payı olmuyor. Peki iştirak halinde mülkiyet ne zaman sona erer? İşte iştirak halinde mülkiyetin sona ermesi ile ilgili esaslar..

İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi dilekçesi!

İştirak halinde mülkiyette ortakların hisselerini satışını yapabilmeleri için ortaklık türünü müşterek mülkiyete dönüştürmeleri gerekiyor. Peki, dönüşüm için iştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi dilekçesi nasıl yazılır?

İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi davası!

İştirak halinde mülkiyette ortakların belli bir hisse payı olmazken; müşterek mülkiyette paydaşların belirli oranlarda payları bulunuyor. Peki, iştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete çevrilmesi davası nasıl açılır?

Okyanus Koleji'nin Adana tanıtımı!

OKYANUS Kolejleri, İstanbul dışındaki ilk şubesini açtığı Adana'da tanıtım düzenledi. Farklı illerde eğitim veren okulları bünyesine katan Okyanus Kolejleri, Adana Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

İstiklal Tanıtım Merkezi'nin temeli bugün atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı' nın prestij projelerinden biri olan İstiklal Tanıtım Merkezi Afyonkarahisar' da oluşturuluyor. İstiklal Tanıtım Merkezi 'nde Kurtuluş Savaşı'nın üç boyutlu olarak gösterimi yapılacak...

Mersin Teknopark'tan 50 dönümlük araziye Ar-Ge yatırımı!

İhracatını 10 milyon dolara çıkarmak isteyen Mersin Teknopark'tan yatırım atağı. Bölge yönetimi Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi, Yeşil Medikal Ar-Ge Merkezi projelerinin yanı sıra 50 dönümlük bir alanı daha Ar-Ge yatırımlarına açacak.

Ömür Tan: Avrupa'nın faiz indirimi Türkiye'ye yarar!

Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, geçtiğimiz günlerde 75 baz puan indirim yapan Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde bir 50 baz puan daha indirime gideceğini tahmin etti.

Arman Tasarım, geçmişi yansıtan geleceği aydınlatan tasarımlarını müşterilerine sunuyor!

Günümüzde şehirlerin 24 saat yaşıyor olması, gece ve gündüz hareketli olan kamusal alanların doğru şekilde aydınlatılmasını gerektiriyor. Arman Tasarım, geçmişi yansıtan geleceği aydınlatan tasarımlarını müşterilerine sunuyor.

Bomonti The House Residence'ın tanıtım filmi Portekiz'de çekildi!

ABD, Rusya ve NATO için yurtdışında yaptığı projelerle uluslararası arenada tanınan Yenigün İnşaat'ın, İstanbul'daki son yatırımı The House Residence Bomonti'nin tanıtım filmi Portekizli yönetmen Agostinho Marques tarafından çekildi.

The House Residence Bomonti'nin tanıtım filmi Portekiz'de çekildi!

ABD, Rusya ve NATO için yurtdışında yaptığı projelerle uluslararası arenada tanınan Yenigün İnşaat'ın, İstanbul'daki son yatırımı The House Residence Bomonti'nin tanıtım filmi Portekizli yönetmen Agostinho Marques tarafından çekildi.

The House Residence projesinin tanıtım filmi çekildi!

ABD, Rusya ve NATO iç iıı yurt dışında yaptığı projelerle uluslararası arenada tanınan Yeni gün İnşaat'm, The House Grubuyla hayata geçirmeye hazırlandığı The House Residence Bomonti'nin ilk tamtam filmi Portekiz'de çekildi.

mülkiyetin tanımı Haberi

mülkiyetin tanımı

Hukuki bakımdan mülkiyet


Hukuki bakımdan mülkiyet, kanun veya diğer düzenleyici hukuk kaideleriyle sınırlanmış olarak, bir mal üstünde en geniş tasarruf imkanı sağlayan ayni bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir malın mülkiyetine sahip olan, onu dilediği gibi kullanabilir. Malik olan, malını satabilir, bağışlayabilir, dilediği sürece dilediği gibi kullanabilir, maldan veya gelirinden istediği şekilde faydalanabilir 1982 Anayasası'nın 35'inci maddesinde; herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu, bu hakların ancak, kamu yararı gayesiyle kanunla sınırlanabileceği, mülkiyet hakkının kullanılmasının toplum yararına aykırı olamayacağı hususları hükme bağlanmış ve böylece mülkiyet hakkı, Anayasa'da teminat altına alınmıştır.


Mülkiyetin konusu, menkul yani taşınır ve gayrimenkul yani taşınmaz maddi mallardır. Alacak hakları ve fikri haklar üzerinde mülkiyet söz konusu değildir.



Gayrimenkul mülkiyeti nedir?



Gayrimenkul mülkiyeti; gayrimenkuller üstündeki mülkiyet hakkıdır Arazi, tapu siciline...