26 / 07 / 2024

Mültezem Cami yıkılacak mı

Mültezem Cami yıkılacak mı

ODTÜ’deki yol tartışmaları esnasında “Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” sözü gerçek oluyor.

Bakanlık yetkililerinden dönüşüm açıklaması: İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var!

İstanbul Bahçelievler’de çöken bina, megakentin deprem riskini yeniden gündeme getirdi. Bakanlık yetkilileri "İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var" dedi. İşte ayrıntılar...

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'da yıkılacak binalara eski imar hakkı verilecek!

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü açacak yeni bir karara imza atıldı. İBB Meclisi'nde alınan karara göre; kentsel dönüşüm ile yıkılacak binalara ilk imar hakları geri verildi. 

Bayraklı'da 1 ay içerisinde tüm riskli binalar yıkılacak!

İzmir Depremi'nde sonra çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 1 ay içerisinde Bayraklı'da tüm riskli binaların yıkılacağını söyledi.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

Depremde ağır hasar alan 26 bina acil yıkılacak!

İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Toplam 1238 binada çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Bunlardan 1238 binadan 26'sı acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina'' diye konuştu.

Mültezem Cami yıkılacak mı Haberi

Mültezem Cami yıkılacak mı


Başbakan Erdoğan’ın, ODTÜ yerleşkesinde yapılacak yeni yol tartışmalarında söylediği ‘Yol için cami de yıkılır’ sözü gerçek oluyor. Yol güzergahında bulunan Beykoz’daki caminin yenisi yapıldı, eskisi yıkılıyor.

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Meclis’teki grup toplantısında  ODTÜ’deki yol tartışmaları esnasında “Yol medeniyettir. Cami bile olsa yol oradan geçecekse o camiyi yıkar, o camiyi gider başka yerde inşa ederiz” sözü gerçek oluyor. Beykoz’da yol ortasında kalan Kiremitdere Camii yenisi yapıldığı için önümüzdeki günlerde yıkılacak.


Yaklaşık 20 yıl önce ibadete açılan Kiremitdere Camii, Kiremitdere Caddesi’nin ortasında keskin virajın içinde olduğu için görüşü neredeyse sifıra düşürüyor ve birçok trafik kazasının meydana gelmesine yol açıyordu. Mahalle sakinlerinin anlatımına göre  Başbakan Erdoğan’da, Belediye Başkanlığı döneminde tesadüfen ikindi namazını Kiremitdere Camii’nde kılmış.


Başbakan uyarmıştı


Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan, camiinin konumunu beğenmemiş,...