04 / 05 / 2024

muradiye külliyesi restorasyon

muradiye külliyesi restorasyon

Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Muradiye Külliyesi'nin restorasyonu bitti!

Sultan 2. Murad tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırdığı ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmalarının tamamlandığı ve açılışının 30 Eylül Çarşamba günü yapılacağı bildirildi.

Muradiye Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Şehzade Mustafa'nın yaşamı bir televizyon dizisinde canlandırılmasıyla yeniden gündeme geldi Şehzade'nin türbesini de kapsayan ve ziyarete kapalı olan Bursa'daki Muradiye Külliyesi 'nde restorasyona devam ediliyor

Muradiye Külliyesi 'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sultan 2. Murad Han, 'Muhteşem Yüzyıl' dizisindeki Şehzade Mustafa ve annesi Mahi Devran 'ın da kabrinin bulunduğu Muradiye Külliyesi 'nde restorasyon çalışmaları son hızla sürüyor...

Bursa Muradiye Külliyesi restorasyonunda 550 yıllık tarih çıktı!

Bursa Muradiye Külliyesi restorasyon çalışmaları sırasında, türbelerin kubbelerinde sıvanın altından 19. yüzyılın sonlarında yapılan 550 yıllık Osmanli motifleri çıktı.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Üsküdar Ahmediye Külliyesi’nde restorasyon tepkisi!

Üsküdar Ahmediye Külliyesi’ndeki restorasyonda ortaya çıkan görüntü tepkilere yol açtı. Vakıflar Genel Müdürlüğü şikâyetler üzerine kontrol teşkilatını görevden aldı ama soruna bir çözüm bulamadı.

AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi açıldı!

Vehbi Orakçı yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekleyerek AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi'ni açtı...

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orgeneral Hulusi Akar Cami ve Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Beykoz Baklacı Külliyesi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Beykoz Belediyesi, Baklacı Külliyesi'nin temelini attı.

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Hamidiye Külliyesi inşaatında sona doğru!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar KARTAL, Üçkuyular’da yapımı devam eden Hamidiye Külliyesi insaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi..

Nuruosmaniye Külliyesi Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Nuruosmaniye Külliyesi, Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri, ilk ve tek mimari yapı olarak yıllara meydan okuyor.

Nuruosmaniye Külliyesi, 263 yıldır ihtişamını koruyor!

 "Osmanlı'nın nuru" olarak adlandırılan Nuruosmaniye Külliyesi, 263 yıldır ihtişamını koruyor. 

Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmaları yeniden başlıyor!

Yapım çalışmaları 3 yıl önce başlanan Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmalarına bir süre ara verilmişti. Çalışmalar 3 Eylül Pazartesi günü yeniden başlayacak..

Malatya Kernek Külliyesi yenileniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi'ni yeniliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyük Salon açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapsamında yapımı son aşamaya gelen Sergi Salonu binasındaki çok amaçlı salonlardan olan Büyük Salon, bugün açılıyor. Büyük Salon bugün ilk misafirlerini ağarlayacak. Salondaki ilk organizasyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 bin muhtarla iftarda bir araya

muradiye külliyesi restorasyon Haberi

muradiye külliyesi restorasyon

Sultan II. Murat tarafından 1425-1426 yıllarında yaptırılan ve bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. 


ÇALIŞMALAR TAMAM

Yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak olan külliye, cami, hamam, medrese, imaret ve 12 türbeden oluşuyor.  Şehzade ve sultan eşleri dışmda çok sayıda hanedan mensubunun defnedildiği Muradiye Külliyesi henüz restorasyon çalışmaları devam ederken, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmeye hak kazanmıştı. Külliye'de Sultan II. Murat, eşi Hüma Hatun, oğlu Cem Sultan, Fatih Sultan Mehmet'in eşi Gülşah Hatun, Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mustafa ile saraylıların türbeleri bulunuyor. 



Çalışmalar hakkında bilgi veren Külliye'nin restorasyon çalışmalarım üstlenen Sema inşaat Yönetim Kurulu Başkam Mahmut Sabuncuoğlu, "2012 yılında çalışmalara başladığımız külliyede gördüğünüz her taşa dokunduk. Nara Bildirgesi'ne uygun bir restorasyon tekniği ile çalışmalarımızı yürüttük" dedi.  Hassas bir çalışma yürütüldüğünü hatırlatan...