03 / 05 / 2024

Murat Aydın 16-9 yıkım

Murat Aydın 16-9 yıkım

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Onaltı Dokuz (16:9) isimli gökdelenlerin İstanbul'un tarihi siluetini bozan kısmının yıkılması kararı ile ilgili, "Mahkeme kararlarını uyguluyoruz ama yargı süreci henüz tamamlanmış değil" dedi.

Ali Aydın Pandır, Tekfen Holding'ten ayrıldı!

Ali Aydın Pandır, 16 Mart 2022 tarihinden bugüne Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı olarak görev yapıyordu. Ali Aydın Pandır, 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla Tekfen Holding'teki bu görevinden ayrıldı. İşte ayrıntılar...

Aydın'da 5 bin metrekarelik arsa satılıyor! İhalesi 16 Eylül'de!

Aydın ili Sultanhisar Belediye Başkanlığı, Aydın ili, Sultanhisar ilçesi, Atça Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte arsa ile ilgili merak edilen her şey...

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine fatura gelenler dikkat! Paralarınız o tarihe kadar geri ödenecek!

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla’da evine elektrik faturası gelenler eğer 16 gün içerisinde bunu yaparsa fatura ödemelerinin yarısı (maksimum 50 liraya kadar) geri ödenecek.

Aydın ve Muğla'da 9.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 9 milyon 572 bin 628 TL'ye yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor. 

Denizli ve Aydın'da 9 milyon TL'ye satılık 26 gayrimenkul!

DSİ Aydın 21. Bölge Müdürlüğü, Denizli ve Aydın'da yer alan 28 gayrimenkulü 8 milyon 959 bin 390 TL bedelle satışa çıkardı. 

Aydın Bodrum Yolu Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Aydın Bodrum Yolu Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Selim Murat Sarı tarafından kuruldu.

Aydın Mrt İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Mrt İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Aydın tarafından kuruldu.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yatırım maliyeti 699 milyon Euro!

İhalesi 10 defa açılıp iptal edilen Aydın-Denizli Otoyolu'nun temeli, 16 Kasım'da atıldı. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, ihalenin detaylarını anlattı...

Ahmet Ercan'dan Aydın için uyarı: Aydın’da yıkıcı deprem şaşırtmaz!

Sisam adasında yaşanan ve İzmir'de büyük yıkıma sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dikkatleri Aydın'ın Efeler, Nazilli ile Kuşadası ilçelerine dikkat çekti. Ercan, “Bu üç yerden birinde yıkıcı bir deprem olması şaşırtıcı olmaz”

Aydın-Denizli otoyolu için 11.9 milyar TL'lik teklif!

Bugüne kadar 9 kez iptal ya da ertelemeye uğrayan Aydın-Denizli otoyol ihalesi 3 Temmuz'da yapıldı. Peki Aydın-Denizli otoyolunda verilen garantiler neydi?

Aydın-Denizli otoyolu ihalesinin ertelenmesine tepki!

Aydın – Denizli otoyolu ihalesi 9'uncu kez ertelendi. DESİAD'dan konuya ilişkin tepki gösterildi. İhale 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek...

ABD'de konut başlangıçları Aralık'ta yüzde 16.9 arttı!

ABD'de konut başlangıçları Aralık ayında 13 yılın zirvesine çıktı. Resmi verilere göre konut başlangıçları aylık yüzde 16.9 artış gösterdi.

TOKİ Aydın Nazilli Millet Bahçesi ihalesi 9 Ocak'ta!

TOKİ'nin Aydın İli, Nazilli İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Ocak'ta...

Murat Aydın 16-9 yıkım Haberi

Murat Aydın 16-9 yıkım

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ilçedeki Onaltı Dokuz (16:9) isimli gökdelenlerin İstanbul'un tarihi siluetini bozan kısmının yıkılması kararı ile ilgili, "Mahkeme kararlarını uyguluyoruz ama yargı süreci henüz tamamlanmış değil" dedi.

Danıştay kararı sonrası mal sahibinin itirazını değerlendiren mahkeme, 5 Eylül 2014'te "satın aldığı sırada geçerli bir inşaat ruhsatı bulunan yapının yıkımı yolunda tesis edilen işlemde bu yönüyle hukuka aykırılık bulunmadığı" gerekçesiyle tıraşlama işlemini durdurdu, Zeytinburnu Belediyesi ise karara itiraz etti.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı Danıştay'ın onamasının ardından yaşanan süreci AA muhabirine değerlendiren Murat Aydın, yasanın emrettiği her şeyin gerçekleştirildiğini belirterek, "Süreci bekliyoruz. Biz yıkım kararlarını aldık. Yıkmak için bir teşebbüste bulunduk ama teknik imkanlarımız elverişli değil" diye konuştu.

Gökdelenler yapılırken her şeyin o dönem usulüne uygun olarak yapıldığını ifade eden...