11 / 05 / 2024

Murat Kader mimar

Murat Kader mimar

Halen 1995 yılında Sema Eser Özsaruhan ile kurdukları İki Design Group kapsamında yurtiçi ve yurtdışında mimari tasarım ve uygulama çalışmalarını sürdüren Mimar Murat Kader kimdir?

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Okabe Invest Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Okabe Invest Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kader tarafından kuruldu.

Yüksek Mimar Murat Artu vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Artu hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Yüksek Mimar Murat Onat vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Onat, hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Yeni 'Mimar Sinanlar' yarışmayla bulunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Cami Tasarım Fikir Yarışması’ düzenliyor. Bakan Murat Kurum konuyla ilgili, "Camilerdeki mimariyi bugünün teknolojisiyle harmanlamayı istiyoruz. Minarelerimizi semaya yükseltecek yeni Mimar Sinanlar arıyoruz" dedi...

ENKA İnşaat'ın acı günü! Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. çalışanı Yüksek Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti. ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Tara Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Mimar Murat Kader hacker kurbanı!

Mimar Murat Kader'in sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirildi. Kader, sosyal medya hesaplarından gelebilecek mesajlara karşı dostlarını uyardı...

Konutta yeni trend 1+1'ler!

Türkiye’deki konut trendlerinin değiştiğinin altını çizen İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, “Eskiden konut alırken evin büyük olması birinci tercihimizdi. Artık bu anlayış değişiyor'' dedi.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Mimar Murat Kader'den yeni şirket!

İKİ Design Group'un kurucu ortağı Mimar Murat Kader bugün yeni şirket daha kurdu. 

Fee Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fee Life İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Kader tarafından kuruldu. 

Kanal İstanbul, İstanbul'un kurtuluşu olabilir!

Design kurucu ortağı ve yüksek Mimar Murat Kader, Kanal İstanbul'un doğru değerlendirilmesi durumda İstanbul'un kurtuluşu olacağını tarihi değiştirme potansiyelinin olduğunu açıkladı. 

Murat Tabanlıoğlu, Design Miami'de AKM projesini anlattı!

Mimar Murat Tabanlıoğlu, Design Miami 2017 kapsamında, "Sanat Mimari Buluşması; Bir 21. Yüzyıl deneyimi" başlıklı panelde Atatürk Kültür Merkezi projesini anlattı.

Murat Kader mimar Haberi

Murat Kader mimar

Murat Kader kimdir?

Murat Kader, 3 Mayıs 1970 Bolu doğumludur. 1987 yılında Bolu Atatürk Lisesi'nden mezun olup aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde öğrenimine başlamıştır.


1991 yılında lisans eğitimini tamamlamış, 1994 yılında ise University of Pennsylvania'da yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 


Mimarlık öğrenimi sırasında ; Behruz Çinici Mimarlık Bürosu'nda, Avusturya Viyana'da Marshalek&Laughclater Mimarlık Bürosu'nda ve Boston'da Arch. Standford Wilk Bürosu'nda mimar olarak çalışmıştır. 


Halen 1995 yılında Sema Eser Özsaruhan ile kurdukları İki Design Group kapsamında yurtiçi ve yurtdışında mimari tasarım ve uygulama çalışmalarını sürdürmektedir. 


Kader evli ve bir çocuk...